Writing The Future släpper en video till låten “Soldier” med en stark uppmaning

Writing The Future är ett coremetal-band från Göteborg. De använder sin musik för att göra skillnad och vill nu ta upp kampen emot orättvisorna i samhället.

Annons 

 

 

Det är väl en självklarhet att vi alla vill tänka på alla de människor som hamnat utanför i vårt samhälle, men för bandet Writing The Future ska det inte stanna vid en tanke. De vill göra någonting för ge de människor som utsatts för till exempel mobbning eller andra orättvisor. De har spelat in en video till låten "Solider", där de vill uppmärksamma allt detta och försöka göra världen till en bättre plats att leva på. Så alla pengar de komma dra in på grund av videon kommer nu skänkas till hjälpande organisationer.

Rockbladet fick en pratstund med Rickard Berg, trummslagare i bandet, som berättar varför det är så viktigt för honom och bandet att just göra skillnad.

Berätta kort om vilka Writing The Future är?

Vi är ett band baserat i Göteborg/Borås som med handen på hjärtat inte bara levererar bra musik, utan väldigt genomtänkt musik med ett starkt budskap. Med detta koncept skall vi göra skillnad. 

Musik kan förändra världen sägs det, vad vill ni göra konkret?

Vi vill göra precis det du nämner. Göra detta till en bättre plats för oss alla att leva på. Genom att ta upp känsliga och vardagliga ämnen som vi inte tycker lyfts tillräckligt i dagens samhälle kommer vi göra vårat allt för att visa världen att detta INTE är okej. Det kan inte fortsätta som det gör.  Man ska bli accepterad för den man är och man ska INTE behöva fly från sitt liv.

Writing-The-Future-Soldier-Bild03(Foto: Glenn T Unger / Falkenbergsbild)

Er nya låt Soldier betyder något extra för er, kan ni berätta idén till hela projektet? Vad vill ni sprida för budskap?

Soldier handlar just om människors rätt i samhället. Vi tycker inte det är okej att bli illa behandlad bara för att du är homosexuell, bisexuell eller handikappad, därför valde vi att göra en låt om just detta ämne.  Vi måste göra något åt detta och det måste vi göra NU. 

Du skall inte behöva vara rädd för att vara dig själv. 

ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA! 

Writing-The-Future-Soldier-Bild01(Foto: Glenn T Unger / Falkenbergsbild)

Krig och elände är verkligen ett hett ämne just nu med massflykten från Syrien i fokus, gör ni något speciellt för att hjälpa till?

Vi försöker hjälpa i den mån vi kan. Vi har planer på att anordna en välgörenhets spelning där vi kommer skänka de pengar vi drar in till någon just då behövande organisation (vi vet i dagsläget inte vilken organisation de kommer skänkas till). Det kan bli att vi skänker till flera för att hjälpa så många vi kan. Vi tror att många kanske vågar stå upp för sina egna åsikter om bara någon kliver fram och tar första steget. Där står vi, med öppna armar. Förhoppningsvis följer fler våra fotspår och gör likadant.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: Glenn T Unger (Falkenbergsbild)
BAND: Writing The Future
AKTUELLA MED: Ny video med låten "Soldier"

BANDFAKTA – WRITING THE FUTURE

MEDLEMMAR
Rasmus Löhr – Vocals
Simon Savén Östebo – Guitar
Teo Sjögren – Bass
Rickard Berg – Drums

| FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY

Writing-The-Future-Soldier-Bild02(Foto: Glenn T Unger / Falkenbergsbild)

Relaterade artiklar