Behemoths brutala segertåg i Japan

Behemoth

Behemoth, Polens mörkaste furstar, intog Japan med ett sensationellt bra gig i Tokyo. Detta blev en tisdagkväll i Tokyo där vi fick ett Behemoth på sitt allra bästa, elakaste humör. Jävlar vad bra!

Spelningen inleds med Behemoths karismatiske ledare Nergal stående på scen, tyst och stilla. Sedan blir det åka av med den bästa sortens nedsvärtad polsk death metal. Behemoths brutala mässa älskas naturligtvis av bandets lojala japanska fans.

Nergal skriker “We’re back, Tokyo!” mitt i öppningslåten “Blow Your Trumpet Gabriel” som även är första spår på bandets senaste skiva. Nergal håller hela publiken i sin hand och de är med honom på varenda not, varenda ord och mening och alla tunga riff. Det är fullt ös på både scen och i publikhavet under hela spelningen. Vi får oss en brutal kväll med aggressiv och kompromisslös mörk musik av bästa sort. Bandet är på sitt elakaste och bästa humör och ger oss en musikalisk käftsmäll med ett blodigt knogjärn. Bandet är tajt som bara den. Publiken följer med i musiken med både sina sinnen och sina kroppar. Detta är arg, blytung och väldigt bra musik.

Behemoth är ett mycket seriöst men teatraliskt band som ger oss en intressant show att se på. Men man ska inte glömma att bakom nitarna, lädret, sminket och blodet som spottas på publiken finns det ett hårdrocksband i världsklass som har en otrolig låtskatt.

Behemoth2

Det är Nergal som är bandets sångare och frontman men under spelningen utnyttjar de på ett smart sätt sångkunskaperna hos både gitarristen Seth och basisten Orion. Tempoändringarna i Behemoths musik är många. De kombinerar snyggt en del mycket snabba låtar med en del lugnare, lite doom-aktiga episka låtar som fortfarande är blytunga. Detta ger Behemoth ett mer varierat sound än många andra liknande band.

Denna kväll får vi favoriter som “Conquer All”, “Slaves Shall Serve”, “Chant for Ezkaton” och “At the Left Hand ov God” vilket håller igång publiken genom hela spelningen. De nyare sångerna låter helt fantastiska live, minst lika bra som klassikerna. Spelningen avslutas med “O Father, O Satan, O Sun”, en episk låt i ett relativt långsamt tempo. Under denna fantastiska sång står bandmedlemmarna nästan helt stilla på scen iklädda sina klassiska hornförsedda masker. Det är en mycket passande och lite kuslig avslutning på ett helvetiskt bra gig. Behemoth bjuder oss på en blytung, elak och rent ond spelning som också är otroligt vacker. Behemoth är sensationellt bra.

Behemoth3

Text: Stefan Nilsson och David Helsing
Foto: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Behemoth
Plats: Club Quattro, Shibuya, Tokyo, Japan
Datum: 2015-10-13

Behemoth4

Behemoth – bandmedlemmar

Adam "Nergal" Darski – sång, gitarr
Zbigniew "Inferno" Promiński – trummor
Tomasz "Orion" Wróblewski – bas
Patryk "Seth" Sztyber – gitarr

Låtlista

 1. Blow Your Trumpets Gabriel
 2. Ora Pro Nobis Lucifer
 3. Conquer All
 4. Decade ov Therion
 5. As Above So Below
 6. Slaves Shall Serve
 7. Christians to the Lions
 8. Messe Noire
 9. Ov Fire and the Void
 10. Ludzie Wschodu
 11. Ben Sahar
 12. Alas, Lord is Upon Me
 13. At the Left Hand ov God
 14. Chant for Ezkaton
 15. Ojcze Nasz
 16. O Father O Satan O Sun

behemoth.pl / www.facebook.com/behemothpol

Relaterade artiklar