Fabriken – Där det alltid regnar

Svensk punkadel strålar samman i Fabriken och ger oss höstig trallpunk på ny EP. Topp, säger Rockbladets Stefan Nilsson som känner igen den nostalgiska bulldoften.

Annons 

 

Skivbolaget Beat Butchers fortsätter att leverera ny, bra musik av gamla rävar. “Där det alltid regnar” är en ny femspårs-EP från Fabriken. Alla låtarna på denna EP – “Du säger ja, jag säger nej”, “Där det alltid regnar”, “Ska vi gå hem nu”, “Här finns ingenting” och “Svårt” – håller hög klass. Inga utfyllnadslåtar här inte. Fem bra svenska punklåtar på en EP. Som det ska vara. Störst hitpotential har nog den medryckande “Du säger ja, jag säger nej”. Fabriken är något av en supergrupp av idel svensk punkadel: Stipen Karlsson från Dia Psalma och Strebers, Åke Noring från Rolands Gosskör, Jonas Mårtensson från Slugger och Curre Sandgren från Coca Carola, Krymplings och Rolands Gosskör. Det låter som man kan förvänta sig: som en härlig blandning av medlemmarnas tidigare band. Att ge punkmusik en stämpel är alltid svårt och känsligt men Fabriken ger oss poppig trallpunk av den bästa sorten. Bullbaksdofterna från Kafé 44 på Söder, Ultrahuset i Handen och Vita huset i Täby känns ännu en gång (ni som är för unga för att förstå de referenserna får väl googla dem på era smartphones). Fabriken bjuder på ett höstigt vemod med samhällskritiska texter, vardagsbetraktelser om jobb, relationer, åldrande och vardagslunken. Allt levereras i god trallvänlig svensk punkanda. Funkar hur fint som helst. Fabriken har releaseparty på Debaser Strand i Stockholm den 23:e oktober.

Fabriken_Foto_Stipen

Skribent: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Fabriken
Album: “Där det alltid regnar” (EP med fem låtar)
Skivbolag: Beat Butchers
Releasedatum: 9:e oktober 2015
Betyg:  RB-Betyg-8_10

Bandfakta – Fabriken
Curre Sandgren – sång, gitarr
Åke Noring – bas, sång
Stipen Karlsson – trummor
Jonas Mårtensson – gitarr, sång

www.ifabriken.com / www.facebook.com/ifabriken

Relaterade artiklar