Spiders släpper EP och åker på turné med Uncle Acid and the Deadbeats

Sedan tidigare är det klart att göteborgska rock-outfiten Spiders åker ut på en späckad turné med Uncle Acid & The Deadbeats och nu är det också bekräftat att bandet släpper ny EP. EP:n med titeln Why Don´t You släpps 16 oktober och kommer släppas både digitalt och som limiterad 10”-vinyl.

Annons 

 

EP:n innehåller 3 spår med tung MC5-doftande glampunk och är inspelad med Niels Nielsen (Dead Soul, Ghost) i producentstolen.

Sedan Spiders släppte sitt P3 Guld-nominerade debutalbum Flashpoint har de varit en av Sveriges hårdast turnérande rockakter; förutom att åka i eget namn har bandet tagit för vana att dela scen med band som Metallica, Kvelertak och Graveyard.

Uncle Acid-turnén gör hela 34 stopp under 6 veckor. Med start den 14 oktober i Paris tar turnén bandet det långa varvet runt Europa och i Sverige kan man se bandet på Debaser Medis 31 oktober och i Göteborg på Pustervik 6 november. 

Förra årets hyllade album Shake Electric fick utmärkta recensioner och nominerades till både Grammis och P3-Guld.

Spiders själva säger:

“- Vi har haft en grym sommar full av roliga festivalspelningar och att få avsluta sommarturnén på hemmaplan på Liseberg var helt magiskt. Men det var då och nu är nu – turnéabstinensen ska stillas! Och vi kan inte tänka oss ett bättre sätt än att åka ut med fantastiska Uncle Acid and the Deadbeats!
Som ABBA skulle sagt – Watch out!”

Tracklist:

1. Why Don´t You

2. Watch Out (ABBA cover)

3. In A Room

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A7lxG5KtsRIGfqA9sU1ED5w" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Relaterade artiklar