The Last Band: Rats Of Gothenburg

The Last Band kommer från Götet och vann Live & Unsigned år 2012. De släpper nu sin första fullängdare RATS OF GOTHENBURG genom RAMBO MUSIC. ROCKBLADET har lyssnat på släppet.

Annons 

 

Annons 

 

Singeln When The Devil Needs A Ride kom ut 2013 och jag undrade när det första fulla albumet skulle komma. Rats Of Gothenburg satte stopp för den väntan och The Last Band stoppar ner sista fimpen i en tom ölflaska och presenterar en skiva helt i stil med hur jag har lärt känna bandet. Med sin sleeziga och hårda rock’n roll som är kryddad med lite av varje hör jag bland annat lite tidiga Beastie Boys och Hardcore Superstar i musiken. Vad vore en sleezig image utan gaddar, cigg och alkohol? Det ska ju vara smutsigt, det ska ju vara skränigt och det ska ju vara uppkäftigt.

The Last Band presenterar en skiva med en hel del mycket bra och genomtänkt material. Produktionen är bra och skivan som helhet ger mig en känsla av att vilja lyssna mer för att finna nya detaljer i musiken. Nobody Touch You och Budd Dwyer har som tydliga spår av Beastie Boys är mycket bra, Get Behind Me Satan har en härlig bakgrundsmatta i sann paganstil under refrängen. The Queen har ett bra metalgung i sig och jag gillar groovet i All I need som är en typisk studs-i-publiken låt. Cowbell Cockpain som är den längsta (6:31) låten bland de andra rätt korta spåren avslutar skivan och den har ett härligt parti av morbid stämning som bara Uncle Acid annars får fram. Den tillhör tillsammans med Get Behind Me Satan mina favvos än så länge men det är inte sista gången jag lyssnar på det här materialet. Vinylen måste ju införskaffas och jag hoppas att jag kommer att få se många fler konserter med bandet inom den närmaste framtiden.

Vår fotograf Cathrin Linné höll sig framme på bandets releaseparty av skivan och tog några bilder.

Skribent: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
Fotograf: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
Artist: The Last Band
Skiva: Rats Of Gothenburg
Skivbolag: Rambo Music
Släpptes: 25 september 2015
Bästa låt: Get Behind Me Satan
Betyg: RB-Betyg-7_10


SE BILDERNA FRÅN RELEASEPARTYT

LYSSNA PÅ RATS OF GOTHENBURG

SE VIDEON TILL GET BEHIND ME SATAN

BANDFAKTA – THE LAST BAND

Coffe Blood – Sång och Gitarr,
Alex Frid – Gitarr
Robert Isojärvi – Trummor
Dennis "Pumpkin Iron" Andersson – Bas

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar