Bring Me the Horizon, Beartooth & Pvris fick golvet att gunga på fryshuset

I lördags fick Bring Me the Horizon golvet att gunga på fryshuset med hjälp av  banden Beartooth och Pvris vilket summerar ihop en fantastisk kväll.

14112015-Beartooth-Arenan-JS-_DSC3444

Först ut på scenen för kvällen var det amerikanska metalcore-bandet Beartooth. Även om största delen utav kvällens publik fortfarande stod i den extremt långa kön utanför så kickade de igång bra och fick bra kontakt med publiken. Detta band hade jag varken sett eller lyssnat på sedan tidigare, men jag diggade dem då dem kändes som ett passande förband för kvällens huvudakt. Och som de flesta metalbanden uppmanande dem publiken till en mosh pit, men det såg snarare ut som uppvärmningen till skolgympan och jag kan fortfarande inte påstå att jag förstår vitsen med detta. Dock så fick de mer respons från denna publik till skillnad från Papa Roach och Five Finger Death Punch förra veckan, men det gäller nog snarare en generationsfråga. Medelåldern på denna publik var betydligt yngre än PR och 5FDP. 

De höll igång sin spelning i ungefär en halvtimme vilket jag tyckte räckte gott och väl då det tyvärr började bli enformig fram mot slutet vilket var synd då jag gillade dem till en början.

14112015-PVRIS-Arenan-JS-_DSF6187

Efter detta var det dags för Pvris att inta scenen och nu hade publiken växt sig betydligt större. Detta band var jag inte heller så bekant med sedan tidigare, men jag gillade vad jag hörde på en gång. Det är inte så ofta band med en kvinnlig sångerska får inta dessa scener, så detta gillade jag starkt. Dem lät lite som en blandning mellan Paramore och Halestorm, vilket även verkade gå hem bland publiken. Sen kanske man kan argumentera kring om detta band passade in på just denna spelning då de andra två banden är metalband. Å andra sidan så kanske detta var ett bra sätt att ”bryta av” lite med tanke på Bring Me the Horizon’s nya platta som har ett nytt sound. Dock skulle jag kanske tyckt att Pvris skulle vara öppningsakten istället för Beartooth då deras sound är lite mer åt ”pop-hållet” om man nu får uttrycka det så. Men detta är definitivt ett band som jag kommer att fortsätta lyssna på i framtiden då sångerskan Lyndsey Gunnulfsen har en fantastisk röst och jag diggade hela bandets sound.

14112015-bmth-Arenan-JS-_DSC3709

Sist men långt ifrån minst klev legenderna Bring Me the Horizon upp scenen till en galen publik. Stämningen i luften var så fruktansvärt härlig och jag hade ett par tjejer bredvid mig som skrek sig hesa med tårarna i ögonen när dem kickade igång med låten Doomed från nya plattan. Därefter var det en härlig blandning av både gamla och nya låtar och jag kan inte säga mer än att de levererade. Dock uppmanade även BMTH publiken till en mosh pit och denna gång var den snarare våldsam och jag såg ett flertal människor kommandes ur cirkeln både svimfärdiga och blodiga. Men bortsett från detta så tyckte jag att deras set var fantastiskt bra och för ett ögonblick stod jag bara och beundrade publiken och grabbarna på scenen då dynamiken var så otroligt häftig. Att musik kan föra samman människor på detta sätt och kan tillföra så mycket lycka är otroligt. Dock blev jag en aning besviken då dem endast körde en timme och inte mer än så då de trots allt var kvällens huvudakt.

För min del skulle jag summera detta som en fantastiskt bra kväll, men jag vet att alla inte fick uppleva det jag fick uppleva, då de stod fast i kö utanför enda fram till att BMTH började spela. Har fått höra i efterhand att de var tvungna att öka säkerheten på grund av de tragiska händelserna i Paris, vilket kan vara förståeligt. Men känner ändå ett visst medlidande med de människor som inte fick chans att se alla kvällens akter. 

BILDGALLERI – BRING ME THE HORIZON

BILDGALLERI – PVRIS

BILDGALLERI – BEARTOOTH

Skribent: Jessica Alsterblad (Jessica.Alsterblad@rockbladet.se)
Fotograf: Jimmie Sonelius (Jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar