Five Finger Death Punch & Papa Roach intog Hovet!

De två amerikanska banden Five Finger Death Punsch & Papa Roach intog igår Hovet och de båda banden bjöd på en show utan dess like som man inte ville missa.

Annons 

 

04112015-Papa Roach-Hovet-JS-_DSF6012

Först ut på scenen var Papa Roach, och som det PR-fan jag är så var mina förväntningar skyhöga. Men efter den första låten så slog tanken mig att detta inte skulle bli deras bästa spelning (av de jag tidigare sett) och jag kunde känna en besvikelse skölja över mig. Det kändes inte som att de gav allt och publiken var inte med till hundra procent, så tyvärr blev det lite av en trög start. Men detta insåg nog även sångare Jacoby Shaddix och sprang då ut rakt in i publikhavet och även upp på läktaren vilket gjorde publiken galen.  Efter detta var publiken igång och stämningen var fantastisk. Under mestadels av kvällen så körde de på gamla klassiker som skulle fått vilket PR-fan som helst att jubla, men mixade även in lite nya låtar från senaste plattan.

04112015-Papa Roach-Hovet-JS-_DSC3193

När Jacoby sedan körde Scars akustiskt tillsammans med gitarristen Jerry Horton i mitten utav publikhavet ändrades stämningen från fantastisk till vacker och håret reste sig på armarna. Efter detta fina ögonblick ville de ta i med hårdhandskarna och visa sitt sanna metal-jag och utmanade publiken till en Wall Of Death (en stor mosh pit) men det höll inte i sig så länge. Flera gånger under kvällen uppmanades publiken på golvet till att skapa mosh pits, men det var endast ett par tappra själar som knuffades runt innan resterande publik återfann sina platser. Som ett grymt slut på spelningen avslutade Jacoby med att göra ett försök till att publiksurfa till låten Last Resort. De kunde sedan lämna scenen i vetskap om att de återigen har levererat en grym spelning här i Sverige.

Härnäst var det dags för Five Finger Death Punch att inta scenen till en betydligt större publik än innan. De ödslade inte en enda minut utan kom ut och gjorde en show på en gång till låten Lift Me Up. Jag som aldrig tidigare sett Five Finger Death Punch vart tagen av vilken fantastisk show de gjorde så fort de klev in på scenen och kunde inte slita blicken från dem. Sångaren Ivan Moody hade ett dödskallestativ med handgranater i silver som han envisades med att klättra på under uppträdandet medan gitarristen Jason Hook spelade med en gitarr som emellanåt lös i mörkret, allt för att göra en bra show.

04112015-5FDP-Hovet-JS-_DSC3242

Efter ungefär halva spelningen så lämnade bandet scenen och endast trummisen Jeremy Spencer iklädd en silvrig skelettdräkt satt kvar för ett trumsolo. Jag har hört ett och ett annat trumsolo genom tiderna, men detta var något jag aldrig tidigare skådat och fick hela Hovet att skaka. Som om detta inte vore nog för att göra en fantastisk show så bjöd Ivan upp folk från publiken som fick sitta uppe på scenen för att delta under en låt. Var stämningen inte redan fantastisk så blev den utan tvekan det nu och jag kan inte säga mer än att jag är otroligt imponerad.  Sedan körde även de på en akustisk låt och valde att framföra Wrong Side of Heaven vilket var otroligt vackert och hela Hovet lös upp med tändare och mobiltelefoner.

04112015-5FDP-Hovet-JS-_DSC3285

Dock blev det ett oväntat slut när Ivan springer bort från scenen och kommer tillbaka iklädd en AIK tröja och ett basebollträ. Detta fick en viss del utav publiken att reagera och ett par väl valda ord kom från alla håll och kanter av arenan.  Varför han valde att göra detta kan jag inte förklara, men uppmärksamhet fick han och trots detta så kommer denna konsert många sent att glömma. Med andra ord så levererade dessa två band och ni som inte var där kan bara drömma om att få gå på en konsert lik denna.  

SKRIBENTER: Jessica Alsterblad (Jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (Jimmie.sonelius@rockbladet.se)
EVENT: Five Finger Death Punch + Papa Roach 2015
ARENA: Hovet, Stockholm
DATUM: 2015-11-04

BILDGALLERI FIVE FINGER DEATH PUNCH

BILDGALLERI PAPA ROACH

Relaterade artiklar