Rocktoberfesten – en fest du inte ville missa

Roktoberfesten, en kväll där människor från hela Sveriges håll och kanter samlas för att äta god mat, avnjuta en öl eller två (läs: många öl) och lyssna på Sveriges förmodligen bästa liveband Hardcore Superstar & Mustasch. Men även det finska bandet Santa Cruz fick smaka på hur det kändes att stå framför en svensk publik.

Annons 

 

Eventet ägde rum på Annexet och kvällen till ära så fick det finska bandet Santa Cruz kicka igång kvällen. Vid denna tidpunkt (ca19:30) hade ungefär bara halva publiken hunnit dyka upp, så lokalen var långt ifrån fylld men det stoppade varken publiken eller bandet från att rocka loss.  Santa Cruz som kan ha varit okända för många sedan tidigare visade verkligen vart skåpet skulle stå och från vad det verkade som så fick de en hel del nya fans. Jag träffade killarna från Santa Cruz ett par dagar tidigare för att kolla tempen inför kommande kväll och även ta reda på lite mer utav dessa finska killar. De har kallats för Finlands mest hårdjobbande band och tar sin inspiration från band såsom Skid Row och Guns N´ Roses. De har spelat mycket i Europa samt även i Nordamerika, men ska nu ge sig ut på en Sverige turné med Mustasch.

Konferenciéerna för kvällen var Bollnäs martin och Richie Puzz som fick underhålla publiken mellan spelningarna. Efter Santa Cruz så var det Hardcore Superstar som intog scenen och denna spelning var så pass bra att den utan tvekan hade kunnat avsluta kvällen på topp. De var så energifulla och flög runt på scenen, nu hade det även publikmassan blivit betydligt större och stämningen där inne var fantastisk. Så alla ni som inte var där denna kväll, ni missade definitivt något då detta utan tvekan var kvällens bästa akt. Kan även tillägga att Martin & Richie nämnde vid flera tillfällen att Hardcore Superstar (och Mustasch) är en av Sveriges bästa liveband och detta kan jag stå bakom till hundra procent. 

Sist men inte minst klev Mustasch upp på scenen och tog publiken med storm. De körde på en härlig blandning av både gamla goingar men även en hel del ny musik. De är Mustasch helt enkelt och man kan nog inte säga så mycket mer än att de levererade, som vanligt. Sen hade de även sin nya trummis som enligt mig skötte sig exemplariskt och denna kväll var mer än lyckad. Så summan av kardemumman, det var en fantastisk kväll med en härlig stämning från både publik och band. Sedan tyckte jag även att det var roligt att se en så pass stor variation på människor i publiken och detta var nog en kväll som många sent kommer att glömma. 

SKRIBENTER: Jessica Alsterblad (Jessica.alsterblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (Jimmie.sonelius@rockbladet.se)
EVENT: Rocktoberfest 2015
ARENA: Annexet, Stockholm
DATUM: 2015-10-30

BILDGALLERI MUSTASCH

BILDGALLERI HARDCORE SUPERSTAR

BILDGALLERI SANTA CRUZ

Relaterade artiklar