The Hellacopters, Twisted Sister och ytterligare 20 band klara för Sweden Rock Festival 2016

Sweden Rock Festival kan härmed med stolthet officiellt utannonsera at The Hellacopters kommer att återförenas för en enda, världsexklusiv konsert under nästa års festival. Bandet genomförde sina avskedsspelningar i Stockholm 2008, men i juni nästa år återförenas sättningen från 1996 för en enda kväll för att fira 20-årsjubileet av debutplattan ”Supershitty to the max”. 

Annons 

 

Vi är likaledes stolta över att kunna presentera den sista Sverigekonserten någonsin med Twisted Sister. Efter att ha återförenats för 2003 års upplaga av Sweden Rock Festival sluts cirkeln nästa år, då ett av världens främsta liveband gör sitt enda framträdande i Sverige på avskedsturnén i Sölvesborg. Efter trummisen AJ Peros tragiska frånfälle tidigare i år backas de överlevande originalmedlemmarna nu av ingen mindre än forne Dream Theater-batteristen Mike Portnoy.

Bland de övriga 20 akter vi kan presentera idag finns även King Diamond, som kommer att framföra ett speciellt ”Abigail”-set för första och förmodligen sista gången i Sverige – inramat av vad som beskrivits som bandets mest avancerade scenproduktion någonsin. Särskilda omnämnanden måste även göras av Avantasia, som gör sin enda Sverigekonsert nästa år på Sweden Rock, och Satyricon, som kommer att framföra hela sitt klassiska album ”Nemesis Divina” i sin helhet.

Den fullständiga listan av klara artister så här långt lyder som följer:

THE HELLACOPTERS (världsexklusiv återföreningsshow)
TWISTED SISTER (avskedsturné, enda konserten i Sverige)
KING DIAMOND (framför ett exklusivt ”Abigail”-set)
AVANTASIA (enda konserten i Sverige)
SATYRICON (framför ett exklusivt “Nemesis Divina”-set)
BLIND GUARDIAN (enda konserten i Sverige)
LORDI
LOUDNESS
AMARANTHE
MY DYING BRIDE
FINNTROLL
LEGION OF THE DAMNED
DAN REED NETWORK
ROBIN GEORGE & DANGEROUS MUSIC
GUN
ECLIPSE
BONAFIDE
TRIBULATION
DAN BAIRD & HOMEMADE SIN
PEDALENS PÅGAR
TWILIGHT FORCE
KING WITCH

Ytterligare 60 band kommer att presenteras under hösten och vintern.

Mer information om samtliga hittills presenterade artister hittas på www.swedenrock.com

Den 25:e upplagan av Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg i Blekinge den 8-11 juni. Biljetterna är släppta.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från över 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på runt 90 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. 2015 besöktes festivalen av artister som Def Leppard, Judas Priest, Slash, Mötley Crüe och Toto. Sweden Rock är kända för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker, shop/kläder och en kryssning samlade under sitt varumärke. www.swedenrock.com.

Relaterade artiklar