Volbeat och Tenacious D till Bråvalla 2016!

Efter ett enormt gensvar på årets första släpp tidigare i veckan är vi mycket glada att kunna lägga till ytterligare några giganter till nästa års lineup. Volbeat, Tenacious D, Action Bronson och Editors är klara för Bråvalla 2016! 

Annons 

 

Volbeat saknar musikaliska gränser. De bryter mer än gärna mot de oskrivna lagar och förutfattade meningar som finns om exakt hur ett rockband ska låta. Deras berusande mix av rockabilly, tidig rock’n’roll och metal hålls samman av en rejäl näve pomada och har fått hela metalvärlden att sätta sig upp, ta ut deras öronproppar och ta bort skygglapparna. Köpenhamnsbandet bildades 2001 och har sedan dess tagit över världen, konsert för konsert, och har de sålt över mäkta imponerande 2 500 000 album.

Komiska genierna Jack Black och Kyle Gass utgör Tenacious D, ett band som vågar stå för att de tycker att de är världens bästa band. Tenacious Ds resa började i en liten etta i Los Angeles för över 20 år sedan. Sedan dess har de haft en egen komediserie, spelat in en film, släppt tre album, turnerat världen över och har till och med startat en egen komedi- och musikfestival. Dessutom är Jack Black en av Hollywoods största skrattretare med filmer som High Fidelity, School of Rock och Nacho Libre. 

Brittiska Editors befann sig mitt i stormens öga när postpunken fick en revival i mitten av 00-talet. Med vibbar från band som Joy Division, Interpol och Bloc Party växte publiken blixtsnabbt, och deras debutsingel ”Bullets” sålde slut på bara en dag. Sedan debuten 2005 har de hunnit röra sig mellan gitarrdriven rock till ett krautigt synthsound och halvvägs tillbaka igen. Deras vackra men ack så mörka musik har skaffat dem fans över hela jorden, och efter några års tystnad kom de i år tillbaka med efterlängtade albumet ”No Harm”.

Samtliga artister i dagens släpp:
Volbeat
Tenacious D
Editors

Action Bronson

Hittills släppta akter: 
Rammstein, Volbeat, Tenacious D, Action Bronson, Editors, Five Finger Death Punch, Lost Frequencies, The 1975, Wiz Khalifa

Relaterade artiklar