En legend har somnat in, Ian ”Lemmy” Kilmister i Motörhead tog sina sista andetag i natt

En legend har somnat in, Ian ”Lemmy” Kilmister i Motörhead tog sina sista andetag endast två dagar efter beskeded kom att rockikonen drabbats av cancer.

04122015-Motörhead-Hovet-JS-_DSF6399

En hel rockvärld stannar upp och Rockbladets tankar går till hans familj och bandmedlemmar. Att Lemmy levt på lånad tid kommer inte som en chock. Ända sedan tidigt in i sin karriär har han fått diverse domedagsprofesior riktade mot sig av diverse läkare och när han 2013 avbröt framträdandet på Wacken Open Air började folk ana att slutet var nära. Hans leverne har varit ökänt ända sedan tiden i Hawkwind på 70-talet och när han startade Motörhead blev han snabbt stilbildande för många kommande världsartister. Men det är ändå otroligt sorgligt att få vakna upp till en värld med ytterligare ett tomrum lämnat av en rockstjärna. Den karismatiske frontmannen tillhör de absolut största inom rocken och spaltmeter efter spaltmeter kommer att pryda tidningar runt om i världen den närmaste tiden. Hjältar lever länge medan legender aldrig dör. Tack för allt Lemmy!

Vila i frid.

Text: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
Fotograf: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Relaterade artiklar