En legend har somnat in, Ian ”Lemmy” Kilmister i Motörhead tog sina sista andetag i natt

En legend har somnat in, Ian ”Lemmy” Kilmister i Motörhead tog sina sista andetag endast två dagar efter beskeded kom att rockikonen drabbats av cancer.

Annons 

 

04122015-Motörhead-Hovet-JS-_DSF6399

En hel rockvärld stannar upp och Rockbladets tankar går till hans familj och bandmedlemmar. Att Lemmy levt på lånad tid kommer inte som en chock. Ända sedan tidigt in i sin karriär har han fått diverse domedagsprofesior riktade mot sig av diverse läkare och när han 2013 avbröt framträdandet på Wacken Open Air började folk ana att slutet var nära. Hans leverne har varit ökänt ända sedan tiden i Hawkwind på 70-talet och när han startade Motörhead blev han snabbt stilbildande för många kommande världsartister. Men det är ändå otroligt sorgligt att få vakna upp till en värld med ytterligare ett tomrum lämnat av en rockstjärna. Den karismatiske frontmannen tillhör de absolut största inom rocken och spaltmeter efter spaltmeter kommer att pryda tidningar runt om i världen den närmaste tiden. Hjältar lever länge medan legender aldrig dör. Tack för allt Lemmy!

Vila i frid.

Text: Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)
Fotograf: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar