Gamma Ray live på Klubben/Fryshuset 2015-12-12

Nu när vintermörkret ligger som allra tyngst över den svenska huvudstaden är det skönt att få värma tassarna till lite hederlig hårdrock, och få gör det bättre än herrarna i Gamma Ray. Mannen med den ikoniska rösten och låtskrivargeniet som komponerat så många klassiska låtar som fått oräkneliga huvuden att skakas under decennier stod äntligen på scenen igen.

Nu med backning av en extra sångare för att höja stämningen än mer gav de en hejdundrande show från inledande "Heaven can wait" (given allsång från första strofen till sista). Enda smolket i plastbägaren var måhända det å ena sida nostalgiska – men å andra sidan för undertecknad och några fler i publiken lite väl tidsödande – trum- och bassolot mitt i setet. Men ingen var missnöjd med kvällens underhållning, det kan jag nog skriva under på.

Under följer mina foton från aftonen:
*Nu även med mina foton på Neonfly och Serious Black
Gamma Ray

Neonfly Serious Black

 

Relaterade artiklar