Fyra nya akter till Gefle Metal Festival 2016

Precis lagom inför jul så släpper GEFLE METAL FESTIVAL fyra nya akter till nästa års festival. Vad sägs om ABBATH, ICE AGE, DR LIVING DEAD! och SISTER?

GefleMetalFestival-2016-2

Gefle Metal Festival är den festival som ersätter Getawway. Den kommer hållas på precis samma område som föregångaren, dvs Glasklockorna i Gävle. Som namnet antyder är det fokus på metal och i första hand hårdare sådan. Det blir thrash, metalcore, death och liknande som kommer att höras under helgen 15-16 juli.

Nu är det dags för årets sista bandsläpp och det är band som Abbath, Ice Age, Dr Living Dead! och Sister som nu tillkännagivits.

ABBATH

En av de allra mest önskade artisterna till Gefle Metal Festival är Abbath så det är otroligt kul att kunna meddela att den bokningen nu är i hamn. Som frontfigur i norska Immortal gjorde Abbath sig ett stort namn under 90-talet och 00-talet. I januari 2016 kommer debutplattan med soloprojektet ABBATH och vi kan förvänta oss högklassig black metal av en av genrens allra största namn. Detta blir Abbaths enda festivalspelning i Sverige nästa sommar.

ICE AGE

I början av 90-talet var göteborgska thrash metal-bandet Ice Age bland det hetaste som fanns. De var på omslaget på europeiska hårdrockstidningar och turnerade i England. Men efter strul med managers och medlemmar splittrades bandet. Ice Age låg nere ända tills de återförenades för Gothenburg Sound Festival i januari 2015. Nu är det igång för fullt och vi kan förvänta oss släpp av ny musik under våren.

DR LIVING DEAD!

Med stark inspiration från band som Anthrax, Exodus, Suicidal Tendencies och S.O.D. så är Dr Living Dead! ett av de bästa nya banden inom genren. Med plattan ”Crush The Sublime Gods” visade de hur riktig thrash metal ska låta. Nu ser vi fram emot ett riktigt mosh party i Gävle i sommar!

SISTER

Sister från Stockholm levererar rå, hård och energisk punk/metal och har efter hårt arbete och mycket turnerande förtjänat ryktet som ett av de bästa liveakterna på marknaden. I sommar kommer Sister till Gefle Metal Festival för att visa att punk's not dead!

REDAN KLARA BAND:
Kreator
Overkill
Amorphis
Dark Tranquillity
Firespawn
Sportlov
Myrkur
Frantic Amber
Mass Murder Agenda
Altair

Fler band tillkommer!

FAKTA – GEFLE METAL FESTIVAL

Plats: Glasklockorna, Gävle
Datum: 15-16 juli 2016
Hemsida: www.geflemetalfestival.se
Facebook: www.facebook.com/geflemetalfestival

BILJETTER – Till och med 31 december erbjuder vi Early Bird-biljetter enligt nedanstående:

Early Bird 2-dagars festivalpass 895 SEK

Early Bird 2-dagars festivalpass med camping 1195 SEK

Early Bird 2-dagars festivalpass med husvagn/mc camping 1395 SEK

VIP Early Bird 2-dagars festivalpass 1795 SEK

VIP Early Bird 2-dagars festivalpass med camping 2195 SEK

VIP Early Bird 2-dagars Festivalpass med husvagn/mc camping 2395 SEK

Köp din biljett via Eventim.se!

Relaterade artiklar