Imperial State Electrics nya singel får mig att vilja dansa

Imperial State Electrics senaste singel, rökaren “Anywhere Loud” är en extremt medryckande historia. Hur catchy som helst och förbannat bra. Är detta årets singel? undrar Rockbladets Stefan Nilsson.

Imperial State Electrics senaste singel, “Anywhere Loud”, rullar på i en sabla fart och den har en riktigt bra melodi, utmärkt sång, ett bra gitarrsolo och en träffsäker produktion. Det låter modernt men med bootsen djupt nedstuckna i rockhistoriens gyttjepölar. Det låter gammalt och nytt på samma gång, men framför allt låter det bra. Riktigt jävla bra. Som en singel ska låta. Det här är en singellåt som det funkade förr i tiden när folk hörde en bra låt på radion och sedan traskade iväg till den lokala skivaffären för att köpa låten på en sjutumsvinyl. “Anywhere Loud” är två minuter och 27 sekunder av riktigt bra rock med tjoamed-tendenser. Detta skulle ha varit en stor radiohit i fall folk fortfarande lyssnade på radio.

Imperial State Electrics ledare Nicke Andersson har gjort mycket bra men väldigt olika saker i sin artistkarriär – Entombed, The Hellacopters och mycket annat – men frågan är om han någonsin gjort en bättre singel än denna. Årets singel? Imperial State Electrics nya singel får mig att vilja dansa och hoppa i fontäner samtidigt som jag drömmer mig tillbaka till min ungdoms vinylsingelera.

Imperial State Electric - Anywhere Loud - Artwork

Text: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Imperial State Electric
Singel: “Anywhere Loud”
Format: Digital och vinyl
Skivbolag: Psychout Records
Releasedatum: 2015-12-18
Betyg: 10/10. En singellåt blir inte bättre än så hår.

Imperial State Electric – medlemmar

Nicke Andersson – sång, gitarr
Dolf de Borst – bas
Tobias Egge – gitarr
Tomas Eriksson – trummor

www.imperialstateelectric.se / www.facebook.com/imperialstateelectric

Relaterade artiklar