NIGHTWISH, BULLET FOR MY VALENTINE, AUGUST BURNS RED OCH BLUES PILLS TILL BRÅVALLA

I dagens släpp välkomnar vi finska symfonimetalbandet Nightwish, metalgudarna Bullet For My Valentine, Grammynominerade August Burns Red och nya bluesrockhjältarna Blues Pills till Bråvalla.

Annons 

 

Det är inte för intet som finska Nightwish är ett välkänt namn på metalhimlen. Bandet har tuggat på sedan 1996 och knappt hunnit stanna för att beundra utsikten. Bortsett från Tuomas Holopainens imponerande och tillsynes outtömliga låtskrivarfärdigheter märks det att hela bandets brinner intensivt för den drömska, storslagna symfoniska metal bandet lade grunden för. Efter snart 20 aktiva år, 3 olika sångerskor, 12 plattor och otalet livespelningar kommer de nu till Bråvalla för att återigen bjuda Sverige på en episk show.

15112015-Nightwish-Arenan-JS-_DSC4054

Bullet For My Valentine har sedan 1998 jobbat hårt för att förtjäna och upprätthålla sin status som gudar inom den moderna metalscenen. De är ett internationellt fenomen som sålt över 5 miljoner album, har över 220 miljoner visningar på Youtube och har plockat hem priser som Metal Hammer ”Golden God” Awards för bästa brittiska band två gånger om och har kammat hem totalt sju Kerrang! Awards. Nu är de tillbaka med ”Venom”, deras femte fullängdare, som bandet själva beskriver som den bästa plattan de någonsin gjort.

Det amerikanska metalcorebandet August Burns Red påbörjade sin resa redan 2003 när samtliga medlemmar gick i High School, och i somras släppte de sin sjätte platta i ordningen. ”Found In Far Away Places” är precis lika rå och rivig som alltid, men kvintettens otroliga känsla för att förvåna lyssnaren är nog precis det som ordnade plattans nyligen annonserade Grammynominering. Vi längtar efter att blåsas av stolarna.

Blues Pills beskrivs bäst som en modern och träffsäker mix av Aretha Franklins souliga melodier, Jimi Hendrix legendariska gitarrspel, Led Zeppelins experimentella själ och Janis Joplin oerhörda riv. De bluesiga riffen i ”High Class Woman” hämtar tydlig inspiration från bluesrockens storhetstid, men det svenska fyrmannabandet tar genren till 2000-talet och sätter en alldeles egen prägel på konceptet. Resultatet? Det svängigaste svensk rock har att bjuda på just nu. 

 

Samtliga artister i dagens släpp:

Nightwish
Bullet For My Valentine
August Burns Red
Blues Pills

Hittills släppta akter: 

Rammstein, Volbeat, Tenacious D, Nightwish, Action Bronson, A$AP Ferg, August Burns Red, Bastille, Biffy Clyro, Blues Pills, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Editors, Five Finger Death Punch, Jamie Lawson, Lost Frequencies, Melissa Horn, Sam Feldt, The 1975, Wiz Khalifa, Zara Larsson

Bråvalla festival 2016 går av stapeln den 30 juni -2 juli i Norrköping. Biljetterna till festivalen finns att köpas via Eventim.se.

FÖR MER INFORMATION

www.bravallafestival.se

Relaterade artiklar