Spelglad Glenn Hughes rockade Tokyo

Glenn Hughes, den legendariske sångaren och basisten med ett förflutet i Deep Purple, Black Sabbath och Trapeze, har just avslutat årets turnérande med några bejublade spelningar i Asien. Rockbladets Stefan Nilsson fanns på plats i Tokyo.

Annons 

 

När jag träffar Glenn Hughes och bandet innan spelningen och upplever energin och spelglädjen under deras soundcheck är det första jag tänker på hur långt Glenn kommit från de djupaste djup han föll ned i efter tiden i Deep Purple. Glenn ska direkt efter denna turné läggas in för en operation, men “en spik i foten” är inget som stoppar Glenn Hughes, en av rockvärldens genom tiderna bästa musiker som åter älskar att stå på scen och uppträda för sina fans.

Denna kväll i Tokyo får vi mycket av det bästa Glenn gjort i sin karriär. Glenn har en av de bästa rösterna i rock men han är även en grymt bra basist. När man sen parar ihop honom med gamle Dio– och Whitesnake-gitarristen Doug Aldrich och den hårtslående svenske trummisen Pontus Engborg får man en riktig power trio som levererar. Glenn Hughes är rock med mycket bluesinfluenser. Men vi får även en del funk och soul och en hel del jammande. Den här tajta trion har kul ihop på scenen och den japanska publiken älskar det. Naturligtvis. Japan har kanske världens största och mest lojala Deep Purple- och Whitesnake-fans.

Glenn3

De inleder med Purple-klassikern “Stormbringer” och avslutar två timmar senare med “Burn”. Där emellan får vi mycket örongodis – Hughes/Thrall-låten “First step of love”, de två Trapeze-låtarna “Way back to the bone” och “Touch my life” och en del nyare material från Glenns solokarriär. Gitarr- och trumsolon levereras givetvis och en massa jammande – som det ska vara när man har ett gäng spelglada musiker på gott humör. Bäst denna kväll är en fantastisk version av “Mistreated” och en glad överraskning i låtlistan är “Good to be bad”, en Whitesnake-låt från 2008.

En toppenkväll med Glenn Hughes, Doug Aldrich och Pontus Engborg. Ladies and gentlemen, Glenn Hughes är tillbaka i förarsätet.

Glenn Hughes – bandmedlemmar

Glenn Hughes – sång, bas
Doug Aldrich – gitarr
Pontus Engborg – trummor

Glenn7

Låtlista

1.    Stormbringer (Deep Purple)
2.    Orion
3.    Way back to the bone (Trapeze)
4.    First step of love (Hughes/Thrall)
5.    Touch my life (Trapeze)
6.    Good to be bad (Whitesnake)
7.    Guitar solo
8.    Mistreated (Deep Purple)
9.    Can’t stop the flood
10.  Guitar and drum jam
11.  Drum solo
12.  Soul mover
13.  Burn (Deep Purple)

Text och foto: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Glenn Hughes
Arena: Shimokitazawa Garden, Tokyo, Japan
Datum: 2015-12-09

www.glennhughes.com
www.facebook.com/glennhughesonline

Relaterade artiklar