Teddybears åker på turné 2016

Vi är nu halvvägs in i årets sista månad och kan enat konstatera att musikåret 2015 varit något utöver det vanliga. Om det finns någon där ute som känner sig oroad över att 2016 inte kommer kunna leva upp till samma standard, kommer vi nu bärandes på glädjande nyheter. Musikåret 2016 är säkrat redan på förhand: Teddybears både släpper nytt album och åker på turné.

Annons 

 

Annons 

 

Feb 5 Borlänge, Liljan
Feb 6 Göteborg, Pustervik
Mar 11 Karlstad, Nöjesfabriken
Mar 12 Uppsala, Flustret
Mar 18 Linköping, The Crypt
Mar 19 Malmö, KB

Teddybears är en av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inte något nytt, men när Teddybears – efter några år som punkrockband – kom med sitt genreöverskridande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid. På 90- och även in på 2000-talet ansågs det viktigt att vara ”äkta” och ”riktig” och media och musikbranschen visste inte hur de skulle hantera grupper som stack ut från mallarna. Trots ett friare musikklimat nu är det fortfarande ändå ingen som låter som Teddybears.

Den 22 januari släpper Teddybears sitt nya album Rock On. Bandet har skruvat upp sina retrofuturistiska reglage till max och har skapat en hybrid av bastung dancehall, rock och elektroniskt. Albumet är inspelat under sessioner i Kingston, Stockholm och London och innehåller unika samarbeten med flera av Jamaicas giganter, bl.a. Beenie Man, Cutty Ranks och Ninja Man samt forne Boyz In Da Hood medlemmen Gorilla Zoe. Rock On är den efterlängtade uppföljaren till 2010 års skolbildande album Devil´s Music och cementerar Teddybears som en av Sveriges absolut mest inflytelserika grupper. 

Biljettsläpp på måndag 21 december via respektive spelställe.

Luger.se
Teddybearsrock.com

Relaterade artiklar