Black Sabbath – The End är nära

Black Sabbath spelar sin sista turné i sommar så vi ska ta en titt på var de spelar och se om de kan öka förväntningarna ytterligare efter deras senaste album ‘13’. Om du åker på festival i år så kan du läsa här om några ‘måsten’ för festivalbesök. Kanske du åker på festival enbart för att få se Ozzy och hans gäng? Vilken är förresten den ultimata mardrömmen när man åker på festival?

Dina vänner och din familj kanske inte förstår varför du är så uppspelt så vi kan råda dig till att peka dem i riktning mot deras officiella websida. På den kan du hitta en lista över datum med bland annat de nyligen annonserade extradatumen i USA – det finns också ett otroligt videoklipp från turnen som beskrivs som ‘THE END’. När band som Sabbath slutar turnera kan det kännas som det, så varför inte göra ett försök att få se dem under deras ärevarv. De ger också ut sina tre första album på nytt och det är ett tillfälle att återbekanta sig med dessa ikoniska första skivor.

Sabbath spelar på Stockholm Friends arena den 9 juli och i Köpenhamn den 25 juni. Festivaler inkluderar den ikoniska Donington Park i England, och det är värt mödan att hålla sig à jour med deras hemsida för konsertuppdateringar. Om du tänker se Sabbath på festival, kom ihåg några väsentliga ting. Dessa inkluderar ett tält (ja, ett tält), våtservietter och dina mobiltelefonladdare. Du kanske påpekar att det saknas el! Festivalarrangörer har kommit längre sedan Woodstock och det kommer finnas åtskilliga laddningspunkter för din telefon. Om du fastnar i trafiken på väg till festivalen kan du spela en mängd spel på din telefon, varav ett bra är Betways mobilapp. Du kan förbättra dina färdigheter offline på en festival under tillfällen då du skulle önska dig en stunds lugn mitt i all galenskap. Du kan se vilka andra evenemang det finns i Skandinavien på allscandanavian.com eftersom det kan finnas ytterligare festivaler du vill besöka i sommar. Ett annat sommarevenemang är Sweden Rock och band som redan är bekräftade är bland andra Slayer och Megadeth som har en lång historia motsvarande Sabbaths.

Den ultimata mardrömmen på en festival är att tappa bort vänner och bekanta som sett fram emot att dela upplevelsen av detta evenemang länge och väl. Håll telefonen laddad och se till att ha förbestämda mötesplatser så att spelningen blir det enda THE END som du får uppleva.

 

Relaterade artiklar