Essence of Sorrow tillbaks på kartan!

Finlandssvenska Essence of Sorrow, grundades av Jani Stefanovic (Solution 0,45, Miseration) släppte sitt debutalbum ‘Reflections of the obscure’ under 2006 med både Mats Leven (ex.Yngwie Malmsten, Gus G, ex.Therion, Candlemass ) och Christian Palin (ex.Adagio) på sång. På grund av Mats fullspäckade schema fick Christian Palin ta Levens plats på scenen. Bandet fick en lovande start med shower i Skandinavien och norra delarna av Europa. Trots att bandet hade en lovande framtid skulle det inte vara utan problem, som tyvärr slutade med att bandet lades på is. Planen var alltid att få bandet i rörelse igen, man väntar bara på rätt tillfälle. Den tiden har kommit och efter några år av tystnad bandet är tillbaks. Essence of Sorrow har en ny line up och arbetar på nytt material som planeras att slå marknaden 2016. Essence of Sorrow slår ihop sig med den talangfulla Germán Pascual på sång.

Essence of sorrow:

Germán Pascual – Sång (ex. Mind´s Eye, ex. Narnia, ex, Empire 21, ex Denied)
Jani Stefanovic – Gitarr (Solution .45, Miseration)
Tom Gardiner – Gitarr (Red Eleven, Hateform, ex. Solution .45)
Rolf Pilve – Trummor (Solution .45, Stratovarius)
Jaakko Nikko – Bas (Reversion, System Horizon)

Relaterade artiklar