Gästrecension: Chris Holmes’s Mean Man på Biff Grill&Bar i Eskilstuna

Liten recension från tisdagens gig med Chris Holmes och hans nya band Mean Man. 
Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig innan spelningen och kom helt förutsättningslös till Biff Grill&Bar i Eskilstuna för att möta upp denna gigant, för just gigant är vad han är. En fråga jag själv ställde mig innan var "är denne man uträknad och förlegad", svaret på det har jag nu, NEJ! Jag skulle mer vilja sätta han i ett högforms läge med facit i hand!

Annons 

 

Levererade rock 'n roll från början till slut och med en känsla och kärlek till musik. Man utläser av ansiktsuttrycket hur han verkligen brinner för att lira och leverera och det var just det han gjorde.

Resten av bandet.
Det är en trevlig skara musiker som Chris fått med sig i Mean Man och de kan sitt jobb och dessutom på ett sätt som tilltalar mig personligen. Bakom trummorna hittar vi Folkert Beukers, Italienare som kan slå på sina pukor och har kul på sitt jobb och levererar bra takt rakt genom konserten.
Basen sköts av Pascal Bei från Frankrike. Showar på sin bas från start till slut och med glädje i ögonen.
Gitarr och Blackies röst partier på Wasp klassikerna har vi Thomas Cesario. Han lirade två låtar med passion, så stor passion så han inte märkte att en av strängarna på guran gått av.

Vad du får som publik är mycket, och det som man märker av mest på samtliga medlemmar är just passion och passionen gör att de levererar bra sammanhållen musik och ös rakt genom. Du får nya låtar av Mean Man en skiva som fick mig att lyfta på ögonbrynen när jag hörde första gången. Du får även klassiker från tiden i Wasp, Love Machine, Wild Child, Sleeping (In The Fire) och sen en låt som gjorde mig glad att höra efter det att Wasp för en tid sen inte kör den längre och det är Animal (Fuck Like A Beast).

Mean Man är ett band att räkna med i alla väder, och de kör på ett emotionellt och energiskt seriöst sätt som är svårt att beskriva och man bara måste uppleva detta för att själv kunna känna hur det berör ens inre själ.

Sverige turnén är nu över för den här gången men det dröjer inte fören Chris och hans Mean Man kommer tillbaka. Planerna för en liten större turné ligger framför alla som åter igen vill ha chansen att få se det här. Mer information kommer om detta allt eftersom och som det ser ut i dagsläget så är det i Mars.

Det var med ett stor leende i mitt ansikte som jag åkte hem igen efter den här konserten, och ja det kan vara så att just det att detta är en av de absolut största ikoner jag har inom hårdrocken som gör detta. Men det gör mig väldigt glad att se att Chris vill och kan göra detta på egen hand utan att behöva just Wasp. Tillsammans med sin fru Catherine Holmes till lika hans manager, så kommer de nå nya höjder, det är jag tämligen säker på!

Gästskribent: Nicklas Björklund (info@killahead.com)
Datum: 5/1/16
Spelställe: Biff Grill&Bar i Eskilstuna

Relaterade artiklar