Iggy Pop till Sverige för unik konsert med stjärnspäckat band

Den 18 mars släpps Iggy Pops nya album Post Pop Depression, där bandet består av inga mindre än Queens of The Stone Age’s frontman Josh Homme (som skrivit albumet med Iggy Pop) och Josh's bandkompisar Dean Fertita och Troy Van Leeuwen, Arctic Monkeys trummis Matt Helders och gitarristen och bassisten Matt Sweeney.

Annons 

 

Nu är det klart att detta unika band kommer göra några få exklusiva konserter i vår, som en engångsföreteelse, och bjuda på låtar både från nya albumet och låtar från hela Iggys karriär.

Ett av dessa datum är 4 maj på Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps på fredag den 29 januari kl 9.00.

“Post Pop Depression… picks up where Lust for Life left off… The lyrics reflect on memories, hint at characters and offer advice and confessions; they can be hard-nosed, remorseful, flippant, combative or philosophical.”—THE NEW YORK TIMES

“A slice of stratospheric punk-funk”—ROLLING STONE

“‘Gardenia’ has the same sort of mean, skeletal, machinelike groove that so many of those great old Iggy songs had… over this sort of spartan groove, he sounds awesome.”—STEREOGUM

“Iggy in finer form than ever and Homme’s distinctive driving guitar melodies firmly anchoring his florid vocals. Basically: it’s shit hot stuff and this album cannot come soon enough”—NOISEY

“Pop gave the song a relatively restrained and poignant performance. The single, from his wonderfully titled new album Post Pop Depression,’ continues the bleak, grooving moods from his great David Bowie collaborations, and it's perhaps his catchiest new tune in a generation.”—THE LOS ANGELES TIMES

“Glorious… ’Gardenia’ itself feels like a callback to the glory days of new wave, with Iggy’s trademark low voice channeling the spirit of his dearly departed friend David Bowie. Homme provides backing vocals and typically excellent guitar work.”—PASTE

Dess existens avslöjades nyligen för världen via ett framträdande på The Late Show with Stephen Colbert (se här) och nu står det klart att albumsläppet kommer följas av en unik och begränsad turné på noga utvalda spelställen runt om i världen. I samband med framträdandet på The Late Show släpptes singeln ”Gardenia” liksom ytterligare en låt ”Break Into Your Heart” som via bandets hemsida nu finns tillgänglig att bevittna live.

Båda låtarna finns att beställa via iTunes eller på vinyl.

Post Pop Depression är skapat av Iggy Pop och Josh Homme och tar plats bredvid Iggys ikoniska album The Idiot och Lust For Life. Albumet har tydliga referenser till Iggys mytomspunna Berlin-era både textmässigt (”German Days”) och sound-mässigt (”Sunday”). Samtidigt som man kan höra de två skaparnas sound i albumet låter det inte som något annat de tidigare gjort. Det är ett album som i teorin inte ska existera, och något som inte hade existerat utan både Iggy Pop och Josh Homme. Men det existerar, och det är vi och rock ’n’ rollen otroligt tacksamma för.

IGGY POP – POST POP DEPRESSION

28.3 – Seattle, WA – Paramount Theater
29.3 – Portland, OR – Keller Auditorium
31.3 – San Francisco, CA – The Masonic
2.4 – Denver, CO – Ellie Caulkins Opera House
4.4 – Minneapolis, MN – Northrop Auditorium
6.4 – Chicago, IL – Chicago Theater
7.4 – Detroit, MI – Fox Theater
9.4 – Toronto, ON – Sony Centre for the Performing Arts
11.4 – Boston, MA – Orpheum Theater
12.4 – New York, NY – United Palace Theater
15.4 – Philadelphia, PA – Academy of Music
19.4 – Miami Beach, FL – The Fillmore Miami Beach at the Jackie Gleason Theater
28.4 – Los Angeles, CA – The Greek Theater
4.5 – Stockholm, Sverige – Cirkus
5.5 – Köpenhamn, Danmark – Falconer
7.5 – Berlin, Tyskland – Tempodrom
8.5 – Hamburg, Tyskland – Mehr! Theater
10.5 – Amsterdam, Holland – Heineken Music Hall
13.5 – London, England – Royal Albert Hall
15.5 – Paris, Frankrike – Le Grand Rex

Biljetterna släpps 29 januari kl 9.00.

Biljetterna säljs via www.LiveNation.se, www.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.

Relaterade artiklar