IRE Tour, Parkway Drive, Architects & Thy Art is Murder i Stockholm

Först ut på scenen är britterna i Thy art i murder. Detta band har precis gjort ett byte av sångare från Chris ”CJ” McMahon till Nick Arthur och måste säga att de var till det sämre, men de levererar fortfarande. Tyngre breakdowns får man leta efter och de får en riktigt bra publikrespons. Det jag saknar är publikkontakten som denna genre brukar vara bäst på.

27012016-Thy art is murder-Fryshuset-JS-_DSF7180

Näst på tur är Architects och nu börjar vi snacka tunggung! Lite smärre gitarrproblem som snabbt fixas och räddas upp av kvällens enda wall of death. Publikkontakten som saknades i Thy art i murder tar verkligen Architects igen och inte många människor står still i publiken. Har faktiskt svårt att tänka ut ett bättre band att öppna med inför Parkway Drive.

27012016-Architects-Fryshuset-JS-_DSC5713

Sedan var det dags, kvällens höjdpunkt; Parkway Drive!
Har längtat sen sist jag såg killarna på Bråvalla i somras och det var inte förgäves. Parkway öppnar med ”Destroyer” från nya plattan ”IRE” och man kan riktigt känna att stämningen är på topp. Bäst är Parkway under ”Deliver me” trodde ett tag att byggnaden skulle gå sönder och sångaren Winstons lyckliga ansikte i slutet på låten är oslagbart! Ja jag har nog en liten mancrush på Winston det är inget att sticka under stolen.

27012016-Parkway Drive-Fryshuset-JS-_DSC5927

Måste tyvärr säga att Bråvalla var snäppet bättre men festivalstämningen i kroppen gör ju sitt. Men kan inte annat än ge Parkway en tiopoängare!

Thy art is murder: 6/10
Architects: 8/10
Parkway Drive: 10/10

Bildgalleri – Parkway Drive 

Bildgalleri – Architects 

Bildgalleri – Thy art is murder 

SKRIBENT: Pontus Dahlin (pontus.dahlin@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
EVENT: IRE Tour – Parkway Drive, Architects & Thy art is murder
ARENA: Arenan, Fryshuset / Stockholm
DATUM: 2016-01-27

Relaterade artiklar