MUMFORD & SONS och BAND OF HORSES klara för Bråvalla

Om ni vill ha två enkla skäl till att jubla över dagens släpp: Mumford & Sons är ett av världens största rockband. Band of Horses likaså. Vi är överlyckliga att få välkomna dem båda två till Bråvalla!

Annons 

 

MUMFORD & SONS 

Ibland undrar man om de visste från början. Om våra största rockband visste vilket enormt avtryck de skulle sätta på populärkulturen redan när de stod där i en kall, fuktig källare och repade covers för första gången. Mumford & Sons bildades i slutet av 2007 och spenderade på den tiden en hel del tid i just en sådan kall och fuktig källare. När deras debutalbum ”Sigh No More” släpptes knappt två år senare såg livet lite annorlunda ut för Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett och Ted Dwayne. Singeln ”Little Lion Man” fullkomlig exploderade, och deras konstanta turnerande hade gjort att deras fanskara vuxit till en hel armé. Bandet hyllades av musikpress och fans, och deras häxkittel av folkrock, country och bluegrass hade lagt världen framför deras fötter. 

Idag stoltserar Mumford & Sons med ett gäng med internationella listettor, utsålda turnéer, utmärkelser och galapriser senare och med de redan k-märkta albumen ”Sigh No More”, ”Babel” och fjolårets ”Wilder Mind”. Så här i efterhand undrar man ju. Visste de redan då, i den där fuktiga replokalen, att de precis hade bildat ett av 2000-talets största rockband?

BAND OF HORSES 

Band of Horses virvlande, drömska indierock för tankarna till en massa olika platser. Till sommaren och solen. Till Neil Youngs 70-tal. Till My Morning Jacket, Fleet Foxes och Iron & Wine. Till grungens 90-tal och flanellen. Till de otaliga filmerna och TV-serierna som megahiten ”The Funeral” tonsatt. Till festival, till varma nätter, till kärleken.

Band of Horses bildades 2004 i Seattle, hemstaden till en stor del av vår moderna musikhistoria. Deras raka och ärliga sound fångade intresset hos musikaliska förståsigpåare, men förförde även den stora massan. Deras stora genombrott kom redan 2006 med debutalbumet ”Everything All the Time”, och framförallt singeln ”The Funeral”. Idag, sisådär tio år och tre studioalbum senare står Band of Horses inför ett nytt albumsläpp. Under våren 2016 ska ett femte studioalbum släppas, och en världsturné ska turneras. Det var några år sedan sist. Vi är otroligt glada att de stannar till på Bråvalla, och hjälper oss drömma lite vackrare drömmar. 

Hittills släppta akter: 

Rammstein, Mumford & Sons, Volbeat, Tenacious D, Nightwish, Action Bronson, Angel Haze, A$AP Ferg, August Burns Red, Band of Horses, Bastille, Biffy Clyro, Blues Pills, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Editors, Five Finger Death Punch, Jamie Lawson, Lost Frequencies, Lukas Graham, Melissa Horn, Sam Feldt, The 1975, Wiz Khalifa, Zara Larsson

Bråvalla festival 2016 går av stapeln den 30 juni -2 juli i Norrköping. Biljetterna säljs via Eventim.se.

FÖR MER INFORMATION
www.bravallafestival.se

Relaterade artiklar