Smash Into Pieces släpper ny singel “Merry Go Round”

Killarna i Smash Into Pieces ligger inte på latsidan direkt. De släppte sin senaste fullängdare, "The Apocalypse DJ", för mindre än ett år sedan och därpå ett antal singlar. Nu är det dags att släppa första singeln på det kommande albumet. Den heter Merry Go Round och är en riktigt kraftfull låt, den går lite mer åt det popigare hållet och där sångarens Chris får visa upp hela sitt röstomfång. Den släpps idag den 6 januari och kommer premiärspelas LIVE på rockkryssnigen Adrenaline Cruise (Viking Line) nu till helgen 8-9 januari.

Annons 

 

Inför singel-releasen så fick jag en kortare pratstund med den mycket sympatiska sångaren Chris Adam Hedman Sörbye, där han få berätta lite om vad låten handlar om, vad vi kan förvänta oss inför det nästkommande albumet, han och Isak Snows rockklubb ÖREBRO RAWK-KLUBB och den kommande rockkryssningen Adrenaline Cruise som går med Viking Line Cinderella mellan den 8-9 januari.

Vad handlar låten om och var den inspirerats av?

Inspirationen kommer från hur mitt liv har sett ut i mina kärleks-relationer. Mer kan jag tyvärr inte säga eftersom jag respekterar och INTE vill svartmåla vissa människor som detta kan handla om.

Vad är det för en typ av låt rent musikaliskt?

Det är förmodligen Smash Into Pieces popigaste låt ever – den är faktiskt extremt poppig för att vara vi och det är lite det soundet generellt som väntas bli inför tredje alstret i höst! Det är så kul att utvecklas och svänga lite i sound, annars utvecklas man inte som band tycker vi. Jag sjunger också faktiskt mer så som jag började sjunga i början av min karriär och när jag upptäckte min röst, det är väl den största skillnaden till denna platta för min del, Med andra ord, mindre underbets-rock-sång. Jag var då lite rädd för att använda min mjukare sida på sången back in the days eftersom jag alltid varit lite mer för hård musik. Älskar denna låt av många anledningar, dels för att låten baseras på mitt liv, min terapi på något sjukt sätt, och för att den ligger så extremt bra i munnen på mig rent röst-mässigt! Haha! Så mycket som jag har lyssnat på en egen låt någon gång har jag aldrig gjort innan. Taggad kille!

Vem i bandet ligger bakom texterna, det känns som det borde vara du i detta fall då den är tagen direkt ur ditt eget liv?

Jag har faktiskt inte skrivit en enda Smash Into Pieces-text förutom till "Fading" som fick oss upptäckta 2008! Haha! Det "enda" jag verkar bidra till är att ge inspiration till Per och Banjo eftersom varenda låt och text handlar om mig och mitt liv mer eller mindre på något sätt i något sammanhang, haha! Såklart så lägger ju alla till sin egen prägel på det i slutänden under färdigställandet av låtarna Men det är till största del Per och Banjo som skriver allt material! Produktiva gossar vill jag lova. En sak till som jag höll på att glömma var att jag har hört enda sedan starten att jag är ganska bra på att sjunga in saker med känsla, kan ju faktiskt bero på att musiken räddade mitt liv.

Vad ska lyssnarna och fansen förvänta sig när de kommer höra låten för första gången?

En snäll käftsmäll! Skämt å sido, eller? Kanske inte förresten! Denna låt skall funka lika bra på gymmet, begravningen, skilsmässan, på jobbet, i både rock och popsammanhang, eller "You Name It"! ÖVERALLT! Jag vet att denna gång så är det på riktigt blodigt allvar då responsen har varit vansinnigt mycket bättre än första och andra plattan från nära och kära, recenserare och rocktidningar. Vad är det man brukar säga? Tredje gången gillt helt enkelt.

Apropå inspiration, du fick ju äran att hoppa in istället för Jake på Amaranthes USA-turne.
Hur var den resan? Vilka ögonblick kommer du minnas längst tror du?

Det var helt sinnessjukt att få den frågan. USA liksom, dom stora drömmarna har redan förverkligats tillsammans med när Smash Into Pieces hade äran att supporta Alter Bridge 2013 i Stockholm! Bandets största idoler sedan start liksom. Det bästa på hela USA-resan tror jag var när Elize presenterade mig varje kväll för deras fans och folk jublade som satan även fast jag endast var tillfällig inhoppare. De behandlade mig kungligt. En dag jag aldrig glömmer heller var när jag och Elize hängde på gränsen mellan Canada och USA vid Niagara Fallen hela dagen och gick runt och bara mös. Dessutom så hade vi inget internet så vi kunde faktiskt "umgås" även fast det kliade i IPhonefingrarna, haha.

Nu är det dags för både Rockkryssning och Rawk-Out 8 & 9 januari!
Vad är dina känslor och förväntningar inför dessa event?

Som jag har längtat efter en publik. Även om jag mer eller mindre precis kom hem från en 1 månads USA-turné plus jag vet inte hur mycket olika andra turnéer sedan debutalbum 2013 med Smash Into Pieces. Det ska bli så förbannat gött att få se alla våra underbara svenska fans igen. Samma sak med min och Isaks Örebro Rawk-Klubb på lördag, det är extra kul å vara arrangör när det är lite lugnt med livespelandet. Det får en att hålla uppe fokuset och energin.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Smash Into Pieces
AKTUELLA MED: Ny singel "Merry Go Round", konserter på Adrenaline Cruise (Viking Line) 8 januari, Örebro RAWK-KLUBB Ritz Club (Örebro) 9 januari
RELEASEDATUM: 2016-01-06

Smash-Into-Pieces-Merry-Go-Round-Cover

Relaterade artiklar