3 Doors Down släpper ny skiva, In the dark!

3 Doors Down behöver ingen närmare presentation,det är ett band som varit aktiva sedan 1996 på den alternativa rockscenen,en del vill sätta dom i facket post grunge.

Deras sound är karaktäristiskt för genren och gillar man band såsom Nickelback, Hinder och Takida är det här en platta som absolut behövs i samlingen.

De har låtar som jag tror de flesta har hört, hits såsom Kryptonite, Time of my life, Here without you och Believer. Det starkaste spåret på nya plattan är låten Pieces of me och den texten satte sig direkt i huvudet på mig.För mig personligen så är det här musik som jag förknippar med varma sommarkvällar, bra vänner och en tänd grill och god bira! Under en sådan kväll skulle jag absolut kunna sätta på den nya plattan!

Personligen så är min smak lite tyngre så därför blir jag lite uttråkad när jag sätter mig och lyssnar aktivt på den nya plattan, det smälter ihop och efter några spår blir jag uttråkad. Det som är intressant med deras musik är motsatsen i relativt melankoliska texter som sätts ihop med glada musikslingor.

Det går liksom inte riktigt ihop för mig och för egen del blir det ingen helhet som tilltalar mig .

Det är absolut duktiga musiker och Brad har en bra sångröst men jag sitter hela tiden och väntar på att det ska hända något, men det blir för mainstream i min smak.

De har planer på att göra spelningar i Sverige, de har en stark fanbase här och vill absolut spela för de svenska fansen.

Men det här är ett band som har ett stort hjärta, de skänker en hel del av det som de tjänar på sin musik till välgörenhet och det måste man absolut ge dom cred för! 2003 startade de sin egen välgörenhetsorganisation The Better Life Foundation,det gjorde dom för de ville ha kontroll på vart pengarna gick och att det verkligen kom behövande till nytta. De samarbetar med organisationerna Center of the Prevvention of Child Abuse och Habitat for Humanity.

Att de startade sin egen organisation berodde mycket på att de blev tillfrågade för många olika projekt men märkte att inte pengar alltid gått till det som blivit sagt.

Låten Pieces of me kommer att hamna på min spotify lista för den var stark och absolut en bra låt annars tycker jag att plattan var för mainstream för min smak!

3 Doors Down får 4 av 10 möjliga när det gäller musiken men 10 av 10 möjliga för deras engagemang i samhället!

Skribent: Christina Wernersson

Relaterade artiklar