Ghost – trötta efter grammis?

Att Ghost har en fantastisk publikkontakt och ett otroligt framträdande är det ingen som kan säga något emot, men frågan är om allt det fantastiska som hänt de senaste veckorna börjat komma ikapp dem?

Annons 

 

Det var i fredagskväll som Ghost intog scenen på Svandammshallarna i Uppsala till en lyrisk publik. De kickade igång med låten Spirit och möttes av en jublande publik i den något mindre och intima, men välfyllda lokal. Jag kunde dock inte få bort tanken på att de inte gav allt och kändes en aning trötta. Sist jag såg dessa legendariska män var på Getaway Rock Festival förra sommaren och där blev jag bokstavligen helt mind blown, och den känslan fick jag tyvärr inte nu. Men å andra sidan så kan väl ingen ha missat vilka fantastiska två veckor Ghost har haft med tanke på vinsten av en amerikansk Grammy, men också en svensk, bara ett par dagar tidigare.

Kanske var det bara jag som fick den känslan då resterande publik runt omkring mig verkade mer än nöja och både dansade och sjöng med i varenda låt. Så egentligen har dem väl en ursäkt till att inte vara helt på topp och jag tycker fortfarande att de är helt fantastiska, men bara inte deras bästa spelning. Kanske hade jag helt enkelt lite för höga förhoppningar sen den fantastiska spelningen i somras då man nästan kunde känna på dynamiken i luften under den varma sommarhimlen. Till skillnad från denna svettiga idrottshall som tyvärr inte gjorde ljudet helt rättvist heller.

Dock blev det en klar förbättring efter det obligatoriska klädombytet och jag plus resterande publik var mer än nöjda vid spelningens slut. Man kan ju inte annat än att säga att dessa mystiska män har gjort oss svenskar stolta och det ska bli spännande att se vart dem slutar. 

Skribent: Jessica Alsterblad (Jessica.alsterblad@rockbladet.se)
Fotograf: Jimmie Sonelius (Jimmie.Sonelius@rockbladet.se)
Event: Black to the Future
Arena: Svandammshallarna /Uppsala
Datum: 2016-02-26

Relaterade artiklar