Göteborg Rockfest släpper sin andra headliner, Imperial State Electric

Göteborg Rockfest släpper sin andra headliner, Imperial State Electric. Biljetterna samt fler akter till festivalen som går av stapeln 6-7 maj 2016 på Sticky Fingers i Göteborg presenteras nedan.

12596930_1113787271986134_1744389658_o

22 band kommer stå på scen, det blir fyra våningar och två scener med enbart Rock N Roll och hårdrock av den klassiska skolan.

Imperial State Electric

Äkta musik kan inte fejkas. Det är en odödlig hyllning till nedärvda värderingar – kraft och volym, svett och adrenalin, kompromisslöst bra tider där uppfriskande stormbyar av dåtid, nutid och framtid kolliderar. Artister som med själ och hjärta kräver att göra musik som väcker blodet inom en, och som aldrig kommer sluta jaga den avlägsna horisonten, The Beatles, Otis Redding, Alice Cooper & Sex PistolsImperial State Electric har både namnet och vetskapen om hur, de är äkta rock-reinkarnationer!

"Vi är den mycket saknade länken mellan The Ramones och Lynyrd Skynyrd" – Nicke Andersson

Efter fyra superhyllade skivor i bagaget, med 2015 års mästerverk Honk Machine färskast i minnet, blickar Imperial State Electric framåt ännu en gång och nya albumet All Through The Night är planerat att släppas i maj 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=JXHnghgsgMM

Art Nation

På kort tid har Art Nation etablerat sig som ett av de allra hetaste nya rockbanden i Sverige, med sin debut Revolution slog de den melodiösa rockpubliken med häpnad år 2015. De nominerades till ”Årets Genombrott” i Gaffa, uppmärksammades av Aftonbladets Mattias Kling och har rott hem ett antal fullpoängare i recensioner från hela världen. Turnéschemat är späckat och festivalsommaren blir riktigt intressant för detta Göteborgsband. Missa inte när de tar det till nästa nivå.

https://www.youtube.com/watch?v=KOAvr5hbHcA

Danger Avenue 

Danger Avenue från Göteborg står alltid för kvalitet både på scen och på platta. Med sin grund i 70-talets melodiösa hårdrock skapar bandet ett tidlöst sound med en twin guitar-attack a la Thin Lizzy. Bandet är aktuellt med nya singeln Trees, en drivande rockballad som agerar förstasingel från skivan som är tänkt att släppas under 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=IhtRhq1VEBk

Lethal Steel

Stockholmsbandet Lethal Steel har sedan starten 2011 gått från klarhet till klarhet med sin heavy metal som för tankarna tillbaks till 80-talets svenska hårdrockselit med Gotham City och Heavy Load i spetsen. Fullängdsdebuten släpptes i slutet av januari med ett fullsatt releaseparty i hemstaden, nu är det Göteborg som ska erövras.

https://www.youtube.com/watch?v=YUh6ckL5jtE

VA ROCKS

Trots att tjejerna i Lund-trion VA ROCKS ännu är unga så firar man redan tioårsjubileum. Detta kompromisslösa gäng levererar bredbent Rock N Roll och år 2014 spelade man även på Sweden Rock Festival under tidigare namnet Va!?. Nu är bandet aktuellt med sin senaste singel Bluesman (där sångerskan Ida Svensson dueterar med Bonafides frontman Pontus Snibb) och bandets fullängdare är inspelad.

https://www.youtube.com/watch?v=_yHt8sUu8TQ

BIljetterhttp://www.biljettforum.se/

Relaterade artiklar