Interment – brutal gammeldödsmetall av den bättre sorten

Svenska gammeldödsmetallarna Interment bildades redan 1988 (till en början under namnet Beyond). Första demon kom 1990 och sedan dess har bandet med gitarristen och sångaren Johan Jansson i spetsen sett en massa olika medlemmar komma och gå. Under sina 28 år har bandet bara sporadiskt spelat live och släppt skivor men dagens upplaga är i elakt bra form. Gillar man den skitigare sidan av extremmetall så är detta vad du vill ha till frukost.

Jämfört med Gothenburg Sound-banden så är Interment något mindre meldiösa och låter mer som Sunlight Studio-banden. Nya albumet, “Scent Of The Buried” som släpps av den 1:a april, spelades, naturligtvis, in i klassiska Sunlight Studio med Tomas Skogsberg (Nihilist, Entombed, Dismember, Grave, At The Gates, Amorphis, med flera) som producent.

Skivan är elakt bra rakt igenom – tio bra låtar, inga utfyllnadslåtar här inte. Detta är förbannad, brutal gammeldödsmetall av den bättre sorten. Vi får en stor dos av ångvältsdödsmetall med dunka-dunka-trummor där det oavbrutet manglas på med köttmackor. Ibland blixtrar det till med underbara thrash metal-gitarrer från 80-talet och annat skoj. “Nailed To The Grave” och “Rise Of The Dead” är mina absoluta favoriter. Till en viss del påminner plattan mig om Arch Enemys debutabum “Black Earth” från 1996 (då de fortfarande var mer brutala och mindre melodiösa).

Det här är bra grejer. Köp plattan och lyssna på den varje morgon tillf morgonkaffet. Interment istället för ostfralla, typ.

Scent Of The Buried Cover

“Scent Of The Buried” låtlista

  1. Death And Decay
  2. Sinister Incantation
  3. Chalice Of Death
  4. Repugnant Funeral
  5. Scent Of The Buried
  6. Rise Of The Dead
  7. Unholy Upheaval
  8. Dawn Of Blasphemy
  9. Skull Crushing Carnage
  10. Nailed To The Grave

Skribent: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Interment
Album: “Scent Of The Buried”
Skivbolag: Pulverised Records
Releasedatum: 1:a april 2016

Bandfakta: Interment
Johan Jansson – sång, gitarr
Torbjörn Brynedal – gitarr
Allan Lundholm – bas
Kennet Englund – trummor

www.interment.se / www.facebook.com/interment

www.facebook.com/pulverisedrecords

Relaterade artiklar