Martin Rubashov släpper ny singel från hyllade Among Silver och är klar för Where’s The Music

Den 3 februari släpper Martin Rubashov sin nya singel Eyes Shut. Och den 12 februari spelar han på Where’s The Music i Norrköping.

Annons 

 

Eyes Shut är en soft låt som byggs upp mot slutet. Martin en bild i skallen av ett stort fält där en människa stannar upp reflekterar över livet. Över besluts som tagits. Över en strävan om att försöka hitta sig själv och vilja förändras men personen kommer alltid tillbaka till sig själv.

”Det känns som om att det är en tid då människor mer än någonsin letar sin identitet och ibland verkar det som om att det blir fel. Du blir stjärna i din egna värld och det är viktigt att lyckas. Men att lyckas är väl att vara dig själv och vara stolt över det. Eller? Konsten att vara dig själv verkar vara svårare än vad det egentligen borde vara.”

I november släppte Martin Rubashov albumet Among Silver. En skiva som hyllats av såväl Rockbladet som Aftonbladet.

Rockbladets Jonas Lööw ger skivan 9/10 i betyg och skriver

”Martin Rubashov skapar magi med nya albumet Among Silver.

På det nya albumet har hans helt unika sound med stor inspiration från det österländska delen av världen utvecklats till både mer variation och större arrangemang. Den har spelats in både i södra Spanien och i hälsingeskogarna. Frågan är, har Martin Rubashov funnit nyckeln till total magi?”
Läs hela recensionen här.

Aftonbladet:

”Avslappnade gitarrer och spännande melodier. Läge för fler att upptäcka att Martin är betydligt mer än en populär rockradioröst.”

Om Martin Rubashov aka Bollnäs-Martin.

I passet står det Martin Boman. Han hörs ofta i radion med sin gitarr, men då i rollen som den populära, utåtriktade, spralliga programledaren Bollnäs-Martin på rockstationen Bandit. Martin Rubashovs musik däremot, framstår som skimrande gåtfull, sagolik vacker smärta med en stark nerv i både gitarrspelet och sin röst.

Martin har tidigare figurerat i olika rockband och spelade även i Grammisvinnande bandet Mustasch men tackade nej till att bli fast medlem i bandet då han ville satsa på sin egna musik.

Rastlös och samtidigt kreativ reser Martin ständigt runt jorden och varje resa inbringar nya instrument och nya toner, vilket märks i musiken. I början av 2014 släppte Martin en 4-spårs EP som bland annat innehåller en nedtonad version av Imperiets klassiker ”Var E Vargen” och Martin visar för första gången att han inte är främmande att sjunga på svenska. Samma år medverkar han på In Flames låt ”Dead Eyes” från skivan ”Siren Charms”.

Relaterade artiklar