The Unguided – Lust and Loathing

Den 26e februari släpper THE UNGUIDED sin nya platta "Lust and Loathing". Det här är ett band som levererar både som liveband och på platta! Singelsläppet "The Worst day" är en brutalt bra låt och den satte sig direkt i huvudet på mig, textraden ”Sometimes you have to loose everything to find yourself” talade till min själ. Låten har textrader om broar som bränns och i det vägskälet tror jag att vi alla har varit någongång. Plattan har väldigt starka texter ,en del vackra och andra i en hårdare anda! Det känns som att livets alla känslor finns på den här plattan och för min del kommer den vara en favorit.

Annons 

 

Skivan innehåller nio nya spår och den första genomlyssningen gav mig direkt några favoriter sedan finns det spår som kommer smygandes och som växer för varje genomlyssning. Den första låten "Enraged" börjar med trummor som är som en ren käftsmäll som harmoniserar mot de melodiösa slingorna och Rolands fantastiska röst. Han har en sådan där röst som jag får gåshud av, som gör att jag bara blundar och följer med på resan genom hela plattan.

Det är ett väldigt jämnt album som har bra texter, musikerna är skillade och det märks att de är väldigt samspelta! Det är en bra energi som går från riktigt hårda och snabba partier som varvas med lugnare partier men det är en vacker helhet. Spår nummer tre, Kings of Clubs har textrad som ” To never be good enough for you. Hear me out…”, låtarna känns som det är texter som många kan relatera till när saker och ting har gått in på fel spår i livet, det är starkt och brutalt vackert! "Kings of Clubs" är en av mina favoriter på plattan.

Spår nummer fyra Heartseeker har en nerv och här kommer verkligen Richards och Rolands röster till sin fulla rätt, gåshuden sprider sig från topp till tå och jag bara njuter!

Spår nummer sex, Black Eyed Angel är också en av plattans starkaste låtar! Textraden ”I lost you once, it wont happen again” är så jäkla bra .

Det är ett jämnt album, energin finns där som de har när de spelar live! Om man gillar melodiös death metal så är det här absolut en platta som ska finnas i samlingen.

De kommer ha sin releasespelning den 27e februari på Kägelbanan i Stockholm. 

the-unguided-lust-and-loathing-itunes

SKRIBENT : Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
ALBUM: Lust and Loathing
BAND: The Unguided
RELEASEDATUM: 2016-02-26
SKIVBOLAG: Napalm Records
BÄSTA LÅTARNA: Heartseeker o Black eyed angel
RB-Betyg-9_10

the-unguided-lust-and-loathing-bandbild

Relaterade artiklar