Yelawolf, Skinny Lister och Macklemore & Ryan Lewis till Bråvalla

Macklemore & Ryan Lewis bjöd på en av 2013s mest omtalade konserter. Vi är otroligt glada att få välkomna dem tillbaka till Bråvalla! Dessutom får vi fint besök i form av amerikanska experimentella rapparen Yelawolf och det galna brittiska folkbandet Skinny Lister.

Annons 

 

YELAWOLF (US)
Den amerikanska rapparen Yelawolfs musik liknar ingen annans. Med influenser från countryn och klassisk rock skriver han låtar med ett sound som är helt unikt. Den korta beskrivningen? Radiovänlig hip hop med själ. Aktuell med fjolårets stora succéplatta "Love Story" är Yelawolf vassare, hungrigare och bättre än någonsin.

SKINNY LISTER (UK)
Skinny Lister
– det engelska folkbandet ökända som det vildaste partybandet du någonsin kommer att se live. Skinny Lister ger allt. Alltid. Att glädje och kärek är ledord när Skinny Lister skriver musik är det ingen tvekan om. Blandningen av keltisk swing och romantisk folkballad har fått kritiker att kalla dem för musikaliska vildingar som alltid har ett ess i rockärmen. Förbered dig på en spelning fylld av av allsång, fioler, pukor och skratt!

MACKLEMORE & RYAN LEWIS (US)
"Thrift Shop". "Can't Hold Us". "Same Love". Tre anthems vi vågar påstå att dem flesta av oss har skakat loss till på klubben både en och två gånger. Som inga andra varvar Macklemore & Ryan Lewis politik och samhällskritik med humor, och med enorm internationell framgång är de en av de senaste årens största succéduos. I sommar förvandlas flygfältet till ett gigantiskt dansgolv när Bråvalla får besök av hiphopduon Macklemore & Ryan Lewis.

När rapparen Macklemore och hans producentpartner Ryan Lewis slog igenom stort med "Thrift Shop" var det början på något stort. Debutalbumet "The Heist" kom 2012, och utan ett skivbolag i ryggen började de sprida sin musik via sociala medier. Det tog inte lång tid innan succén var ett faktum. "The Heist" sålde platina och Macklemore & Ryan Lewis byggde bo på toppen av Billboardlistan, där de stannade under 2012 och 2013.

Fyra år och fyra Grammisar senare är de tillbaka i 2.0-version. I år släpper hiphopduon sitt andra album och de har redan fått en briljant start med pampfunkiga "Downtown", som bara på några månader nått 100 miljoner visningar på Youtube. Debutalbumet "The Heist" bara var förrätten och vi ser otroligt mycket framemot att höra vad de har kokat ihop den här gången, när vi återigen välkomnar Macklemore & Ryan Lewis till Bråvalla.

Samtliga artister i dagens släpp:
Yelawolf (US)
Skinny Lister (UK)

Macklemore & Ryan Lewis (US)


Hittills släppta akter:
Rammstein, Mumford & Sons, Volbeat, Tenacious D, Macklemore & Ryan Lewis, Nightwish, Action Bronson, Afrojack, Angel Haze, A$AP Ferg, August Burns Red, Band of Horses, Bastille, Biffy Clyro, Blues Pills, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Don Diablo, Editors, Five Finger Death Punch, Icona Pop, Jamie Lawson, Lost Frequencies, Lukas Graham, Melissa Horn, Sam Feldt, Skinny Lister, The 1975, Wiz Khalifa, Yelawolf, Zara Larsson

Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar