Premiär för Bonafides nya singel & video: ”Michelangelo” feat. Ralf Gyllenhammar

Bonafide och Ralf från Mustasch hyllar Björn Skifs melodifestivalklassiker Michelangelo.

Björn Skifs mega-hit Michelangelo röstades år 2010 fram till den bästa Melodifestivallåten som legat på Svensktoppen någonsin. Låten toppade Svensktoppen i hela elva veckor 1975 (och kom femma i det årets Melodifestival).

Nu gör Sveriges två bästa rocksångare, Ralf Gyllenhammar från Mustasch och Bonafides Pontus Snibb, gemensam sak och hyllar sin hjälte med en cover på den mer ovanliga, engelska versionen av låten.

Bonafide och Ralf Gyllenhammar kommer också framföra den live tillsammans på sommarens Sweden Rock Festival.

”Jag och Ralf älskar Björn Skifs och ville göra en av hans låtar ihop som duett. Vi valde den ovanliga engelska versionen av Michelangelo, som han och Bengt Palmers skrev ihop 1975, men som aldrig riktigt gavs ut med Björn själv då det begav sig” säger Pontus Snibb.

”Vilken oerhörd version! Verkligen uppdaterad och snitsigt tillfilad. Och vilket drag i den voicen. Det var riktigt kul att höra!” säger Björn Skifs.

bonafide-ralf-michelangelo-studio

Historik:

Bonafide bildades av sångaren/gitarristen Pontus Snibb i Malmö 2006 och släppte debutalbumet året därpå, vilket omedelbart följdes av festivaler och andra större spelningar som förband till Deep Purple, Europe, Status Quo, Y&T och Quireboys. Låten Fill Your Head With Rock fick utmärkelse som en av årets bästa låtar av branschledande tidningen Classic Rock Magazine. Sedan dess har bandet turnerat mer än de flesta i Europa och på Bombo-turnén 2013-14 gjorde de 100 spelningar. I Februari 2015 släpptes femte skivan Denim Devils som fått de bästa recensionerna hittills, se t ex här: http://kritiker.se/skivor/bonafide/denim-devils/ Året avslutades med att bandet släppte en vinylbox med de tre senaste studioskivorna samlade, och turnerade tillsammans med Black Star Riders.

Diskografi:

• Bonafide (2007)
• Something's Dripping (2009)
• Fill Your Head With Rock – Old, New, Tried & True (EP, 2011)
• Ultimate Rebel (2012)
• Messin' In Wales – Live At The Hard Rock Hell 2012 (DVD, 2013)
• Bombo (2013)
• The UK EP (ltd ed EP, 2014)
• Denim Devils (2015)
• Treble Charged (LP box, 2015)

 

MEDLEMMAR:

Pontus Snibb – sång & gitarr
Anders Rosell – gitarr
Martin Ekelund – bas
Niklas Matsson – trummor

Relaterade artiklar