Entombed A.D. – gubbarna kan än

På nya plattan “Dead Dawn” fortsätter svenska death metal-veteranerna Entombed A.D. att leverera i gammal elak tradition.

Annons 

 

Entombed föddes i slutet av 80-talet ur spillrorna av Nihilist. Med debutplattan “Left Hand Path” (1990) etablerade de sig som ett av de ledande banden på den svenska death metal-scenen.

“Dead Dawn” är den andra plattan sedan Entombed blev Entombed A.D. efter att sångaren LG Petrov och hans gäng gått skilda vägar från originalgitarristen Alex Hellid. Plattan låter löjligt bra. Pionjärerna har blivit veteraner och med den här plattan visar de alla nya band att Entombed A.D. fortfarande är ett av de bästa death metal-banden i världen. Gubbarna gör fortfarande utsökt musik och lever inte bara på gamla meriter.

Entombed_AD_SaraGewalt4

Plattan inleds med den härligt brutala “Midas In Reverse” som följs av det lika utsökta titelspåret. “Down To Mars To Ride” är en rockrökare klädd i dödsmetallkläder som heter duga. På “Total Death”, den magnifika “Silent Assassin” och några andra låtar går det lite snabbare, men tempot saktas ned på en del av de andra låtarna.

635847346471093178

Den sista låten på plattan, “Not What It Seems”, är en av de bästa. Den är bitvis jävligt snabb, grymt elak och förbannat bra. Precis som Entombed A.D. ska vara. Det här är klassisk death metal på Entombeds vis, Stockholm Sound-verisonen. Influenser från punk, hardcore och skitig rock’n’roll skiner igenom här och där. Gubbarna kan än och kommer nog att fortsätta leverera länge till. Att spela fort är ingen prioritet för Entombed. Tungt, elakt och bra ska det vara, tempot är sekundärt. “Dead Dawn” är en platta helt i min smak. Stöpt i den väletablerade Entombed-formen leverereras låtarna med en del ärr och andra skavanker som visar att detta är veteraner som har varit med ett tag och fortfarande kan leverera på en hög nivå. Gå och köp plattan!

Entombed A.D. “Dead Dawn” låtlista

  1. Midas In Reverse
  2. Dead Dawn
  3. Down To Mars To Ride
  4. As The World Fell
  5. Total Death
  6. The Winner Has Lost
  7. Silent Assassin
  8. Hubris Fall
  9. Black Survival
  10. Not What It Seems

Skribent: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
Artist: Entombed A.D.
Album: “Dead Dawn”
Skivbolag: Century Media
Releasedatum: 26:e februari 2016

Bandfakta: Entombed A.D.

LG Petrov – sång
Nico Elgstrand – gitarr
Olle Dahlstedt – trummor
Victor Brandt – bas

 

www.facebook.com/entombedad

Relaterade artiklar