FLOGGING MOLLY, THE SOUNDS OCH HIGHASAKITE TILL BRÅVALLA!

I måndags konstaterade vi att det bara är 100 dagar kvar till festivalen, och när vi nu är nere på tvåsiffrigt tycker vi att det passar fint med ett salig blandning av röjig folkmusik, svensk rock'n'roll och nya popförälskelser. Vi välkomnar Flogging Molly, The Sounds och Highasakite!

Annons 

 

FLOGGING MOLLY (US) 

Med en fullkomlig kompromisslöshet har det Los Angeles-baserade postgrunge-bandet Flogging Molly i snart tjugo år producerat en färgstark blandning av irländsk traditionell musik och glödande punkrock. Flogging Molly har med en enda orubblig målsättning trotsat alla kategoriseringar: att göra musik som betyder något för den som lyssnar. 

Redan debutalbumet ”Swagger" som kom år 2000 fick stort genomslag men det var med andra albumet och ösiga ”Drunken Lullabies” som Flogging Molly tog världen med storm. I år är det över fem år sedan legendarerna släppte nytt och vi är bortom redo för en ny injektion av Flogging Molly. Smakprovet ”The Hand of John L. Sullivan” släpptes lagom till Saint Patrick’s Day och senare i år kommer fullängdsalbumet. Flogging Molly är dock precis den typ av band som man bara måste uppleva live. Energin, glädjen och den totala eufori som alstras från scenen när bandet kör lämnar ingen fri från abstinens. Se dem på Bråvalla och vi är beredda att lova att du aldrig kommer att missa en möjlighet att festa loss till Flogging Molly igen. 

THE SOUNDS

Få nutida band har levt rockmyten lika intensivt som The Sounds. Bandet slog ner som en bomb i ett sömnigt Sverige när de släppte första singeln ”Hit Me!”, och följde strax upp med den massiva succén ”Living in America”. The Sounds var överallt, och det tog inte speciellt lång tid innan resten av världen fattade grejen.

Idag, si sådär 17 år senare, är de ett av de svenska rockband som lyckats allra bäst utomlands. De har släppt fem album, och med megahits som ”Seven Days A Week”, ”Song With A Mission” och ”Painted By Numbers” har deras musik tagit dem till världens alla hörn. Bandets sångerska och frontfigur, Maja Ivarsson, är en Debbie Harry av idag och det som låter svinbra på skiva fullkomligt exploderar live. Vik en timme eller två till återhämtning efter att The Sounds är klara med er. Inget krut sparas. Inte en smula.

HIGHASAKITE (NO) 

Highasakite är ett av de där banden du snart kommer upptäcka att du älskar. Det norska indierockbandet föddes på en jazzskola i Trondheim där bandets kreativa masterminds Ingrid Helene Håvik och Trond Bersu båda pluggade. De började skriva, spela in och producera musik tillsammans och kände ganska snart att det här var början på något stort. Marte Eberson och Kristoffer Lo anslöt till bandet, och de började spela in sitt första album. 

Sedan dess har hyllande adjektiv mer eller mindre haglat över bandet och senaste albumet ”Silent Treatment” kammade hem två grammisstatyetter och en IMPALA-nominering (European Independent Album of the Year). De har dessutom turnerat tillsammans med Bon Iver, efter att Justin Vernon blivit helt golvad när han såg bandet live. Med fans över hela världen som drar i dem är vi otroligt glada att Highasakite kommer till Bråvalla och spelar för sina landsgrannar.

 

Samtliga artister i dagens släpp:

Flogging Molly (US)
The Sounds
Highasakite (NO)

 

Hittills släppta akter: 

Rammstein, Mumford & Sons, Volbeat, Tenacious D, Macklemore & Ryan Lewis, Veronica Maggio, Hardwell, Nightwish, Action Bronson, Afrojack, Alan Walker, Amon Amarth, Angel Haze, A$AP Ferg, At The Drive-In, August Burns Red, Band of Horses, Bastille, Biffy Clyro, Blossoms, Blues Pills, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine, Dimitri Vangelis & Wyman, Don Diablo, Editors, Felix Jaehn, Five Finger Death Punch, Flogging Molly, Galantis, Highasakite, Hinds, Icona Pop, Jamie Lawson, Lorentz, Lost Frequencies, Lost Society, Lukas Graham, Melissa Horn, Sam Feldt, Skinny Lister, The 1975, The Sounds, Turbonegro, Wiz Khalifa, Vigiland, Yelawolf, Yellow Claw, Zara Larsson

Bråvalla festival 2016 går av stapeln den 30 juni -2 juli i Norrköping. Biljetterna säljs via Eventim.se.

FÖR MER INFORMATION

www.bravallafestival.se

 

Relaterade artiklar