Kent – Egoist (Singel)

Det är svårt att smälta att Kent säger farväl efter så många år. Vid det här laget är det lätt att ta bandet för givet. Eskilstuna-sönerna har konstigt nog aldrig haft en tydlig svacka, alltid tuggat på och alltid förnyat sig, till fansens tacksamhet – men kanske även förvåning. 

KentEgoistOmslagJocke Berg vässar åter igen pennan och målar upp väldigt aktuella och universella situationer med sin låttext. Bandet har succesivt gått från tankar och känslor till en mer politisk ställning, vilket jag tror bestämt når ut till en bredare publik. Ska man placera Kents senaste singel Egoist i en genre så blir det någon form av poprock. Här finns ett sound som definitivt är redo för (självklart) slutsålda spelningarna på de stora arenorna bandet kommer avsluta sin karriär med i slutet av året.  Det känns som Kent vill kritisera, granska och synliggöra sin omgivning i ett slags David mot Goliat-perspektiv, men ändå med positiv slutklang, så som i refrängens "Vi ska leva, leva livet". Egoist är en kampsång för allt från småbarnsmamman till den arga farbrorn och vilsna tonåringen. 

Låten är en direkt hit och klassiker med Kent i absolut högsta form. Detta bådar gott för det kommande albumet "Då som nu som alltid", med release den 20:e maj. Lägg det på minnet!

RB-Betyg-9_10

Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)

Relaterade artiklar