Man.Machine.Industry bjuder in till ett röj utan dess like – Box Of Horror

Man.Machine.Industry är ute med en sprillans ny skiva som cementerar deras plats inom vågen av modern svensk hårdrock men tar även ut svängarna mycket mer än deras tidigare släpp och bjuder in lyssnaren till en resa fylld med ös och musikalisk variation!

Projektet Man.Machine.Industry från vår vackra huvudstad har existerat sedan millenieskiftet och har sedan dess levererat industriell metal av hög kaliber som kan jämföras med genrens storheter Rob Zombie och Ministry via låtskrivaren/producenten/den ökända slitvargen J.Bergman. Nu har mödan betalt sig via att släppa en skiva som tar lyssnaren på en resa genom människan mörkare natur musikaliskt så väl som textmässigt.

Nya skivan Box of Horrors, korkas upp med ett röj som hämtat ur klassiska thrash-erans alster och för tankarna direkt till klassiska Metallica. Man blir inbjuden till en mosh-pit utan dess like via spåret (Gods of Mass Distortion) Trend Killer som sätter takten för vad man gett sig in på. Redan där hör man hur mycket mer slagkraft det är i gitarrerna jämfört med föregångaren Lean back, Relax and Watch the World Burn och blir även drivet i det testosteronfyllda röjet lyssnaren får avnjuta. Detta fortsätter igenom hela skivan då pompöst tunga riff blandas med vackra melodiska gitarrslingor och det blir aldrig tråkigt via rikedomen av variation skivan innehar medan den håller en röd tråd raktigenom. De mest självklara exemplen är mellanöstern-folk-vibbarna i Too Close to the Sun och den klassiska svenska melodiska dödsmetallen i Rise of the Fallen, båda dessa vävda i ett fint paket av väl genomtänkta syntharrangemang! Via syntharna och tyngden i mixningen lyckas musiken bidra med en "galen" och klaustrofobisk atmosfär som bara i slutet lättas upp av Heading for Nowhere vilket är mer av en låt man sjunger i en unison stämma för att avsluta en barkväll i god anda a la Dropkick Murphys.

Fina kompositioner, extremt bra refränger och ett gitarrljud med drag är väl det man får höra. Tyvärr sänker det väldigt platta trumljudet själva ljudbilden en del. Även fast det må passa in i helheten, känns det efter ett tag som att det blir själlöst och det märks väldigt tydligt när instrumentet får hamna i fokus.

Skribent: Nikita Smirnov (nikita.smirnov@rockbladet.se)
Band: 
Man.Machine.Industry
Album: Box of Horrors
Releasedatum: 2016-03-04
Skivbolag: KMP (Killing Machine Production)
Bästa låt: Destroyer of Gods and Man
För fans av: Pain, Raubtier, Corroded, Mustasch, Ministry
RB-Betyg-7_10

BOX OF HORRORS – SPOTIFY

 

Relaterade artiklar