Sista akterna klara för Sweden Rock Festival

Vi kan nu äntligen presentera de 13 sista banden till årets festival. Därmed är samtliga 82 akter som ska spela i sommar utannonserade.

Den tyske gitarrfantomen Michael Schenker, som började sin karriär i Scorpions och UFO för att sedan dra igång sitt eget band MSG, gör i sommar en mycket speciell konsert på Sweden Rock Festival. Under projektnamnet Michael Schenker Fest tar han med sig de tre legendariska MSG-sångarna Gary Barden, Graham Bonnet och Robin McAuley och tillsammans kommer de bjuda på idel MSG-klassiker från plattor som ”Michael Schenker Group”, ”Assault Attack” och ”Save Yourself”. Detta blir den enda Michael Schenker Fest-spelningen i Norden, och den enda i Europa med alla tre nämnda vokalister!

Amerikanska Symphony X räknas till progressiv metals allra största. Deras just nu pågående Europaturné, för senaste och fantastiska skivan ”Underworld”, når dessvärre inte Sverige, men i sommar kompenserar de detta genom att komma till Sweden Rock Festival.

Klara för festivalen är också Sweden Rock-debuterande demongitarristen Steve Vai, hårdrockspionjärerna Vanilla Fudge med tre originalmedlemmar från starten 1967 kvar i sättningen och det banbrytande norska black metalbandet Mayhem som speciellt för Sweden Rock frontas av sin gamle vokalist Maniac. 

Vi är även glada att kunna presentera spacerockarna Hawkwind, power metalhjältarna Gamma Ray, progsupertrion The Winery Dogs, svenska dödsmetallikonerna Entombed AD, skållheta, nya pubrockbandet The Temperance Movement, heavy metal-kultbandet Slough Feg, tungt rockande Monster Truck från Kanada samt traditionsenliga publikfavoriten Rockklassiker All-Stars.

 

Det fullständiga startfältet för Sweden Rock Festival 2016 ser därmed ut enligt följande:

Queen + Adam Lambert 
Twisted Sister
Sabaton
The Hellacopters
Slayer
King Diamond
Avantasia
Megadeth
Foreigner
Anthrax
Shinedown
Michael Schenker Fest
Dirkschneider
Lita Ford
Symphony X
Halestorm
Blind Guardian
Sixx:AM
Steve Vai
The Hooters
Glenn Hughes
Raised Fist
Gamma Ray
Death DTA
Satyricon
Graveyard
Hawkwind
Vanilla Fudge
Mayhem
Soilwork
Amaranthe
Uncle Acid & The Deadbeats
The Winery Dogs
Entombed AD
LA Guns
Lordi
Epica
King Kobra
Loudness
Dan Reed Network
My Dying Bride
The Temperance Movement
The Kentucky Headhunters
Imperial State Electric
FinntrollTherapy?
Grand Slam
The Kristet Utseende
Legion Of The Damned
Mike Tramp
GUN
Graham Bonnet Band
Skitarg
Robin George & Dangerous Music
Bonafide
Eclipse
220 Volt
Neon Rose
Diamond Head
Tribulation
Dan Baird & Homemade Sin
Pedalens Pågar
Eric Sardinas & Big Motor
Twilight Force
The Eric Bell Trio
Slough Feg
The Struts
Monster Truck
King Witch
Rockklassiker All-Stars
Warner Drive
Banditos
Saffire
NiteRain
Eleine
Fearless
Serpent
King Albatross
Skallbank
The Presolar Sands
Friday Night Specials
Painted Sky

Vi hoppas kunna presentera ett fullständigt spelschema på vår hemsida inom kort.

För biljetter och mer info, se www.swedenrock.com

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från över 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på runt 90 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. 2015 besöktes festivalen av artister som Def Leppard, Judas Priest, Slash, Mötley Crüe och Toto. Sweden Rock är kända för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker, shop/kläder och en kryssning samlade under sitt varumärke. www.swedenrock.com.

Relaterade artiklar