Soundclouds guldkorn – Del 2

För två veckor sen presenterade jag konceptet av mina guldkorn på Soundcloud. 

Efter lite påskledighet är det dags för del 2 i denna följetång. Det första bandet jag hittade på New & Hot under kategorin rock var punkiga Dylan Leonte och hans låt Just Wait Until The End

Här presenteras den klassiska dynamiken lågt och högt, där första delen av låten är en långsam ballad som sedan går in i distade riff och smattrande trummor. Varma rekommendationer för alla som gillar rock med punkinslag. 

Ni kanske känner igen honom från Idol där han gjorde en briljant cover på Nirvanas Heart Shaped Box. Min gamla bandkamrat som jag brukade lira Nirvana och Foo Fighters-covers med har vuxit upp och blivit en briljant singer-songwriter, vars röst beskrivits som en grunge-rockig Chris Martin. 

En ung kille jag inte lyckas gräva fram vidare mycket info om har gjort denna akustiska ballad som slår på hjärtats rätta noter. Han har även ett hippt och coolt Instagram-konto @gnash. 

Skön poprock på ett nygammalt sätt. Tight band, bra dynamik. För alla er som gillar All Time Low och lite tonårspunk/skatepunk och indierock så tror jag detta band kommer passa er!

Det är väl århundradets understatement att påstå att Irland och framförallt dess huvudstad Dublin producerat många bra band genom tiderna. Aldrig hört det förut, men denna grupp från Guiness huvudstad benämner sig som Grunge/Pop på sin Facebooksida. Det tog runt en halv sekund innan jag insåg att denna låt var klockren. Verkligen ett band som skulle vara som fisken i vattnet på Debaser eller en kvällsspelning på en av de mindre scenerna på en festival. 

Det var allt för denna vecka.

Trevlig lyssning på er!

Relaterade artiklar