Anthrax till Gefle Metal Festival

Anthrax, ett av världens största thrash metal-band och en av grundarna till genren, är nu klara till Gefle Metal Festival. De kommer att spela som sista band fredagen den 15:e juli. 

Annons 

 

365020801

Gefle Metal Festival äger rum vid Gasklockorna i Gävle 15-16 juli. På festivalen kommer dessutom band som Kreator, Behemoth, At The Gates, Abbath och Overkill att spela så det här blir sommarens allra tyngsta och hårdaste festival.

Anthrax bildades 1981 och släppte debuten "Fistful Of Metal" 1984. Under resten av 80-talet kom klassiker som "Spreading The Disease" och "Among The Living". Det var under denna period som Anthrax tillsammans med Metallica, Slayer och Megadeth räknades som "The Big Four", alltså de allra största och viktigaste banden inom thrash metal. Sedan några år tillbaks är Joey Belladona tillbaks på sång som tillsammans med Scott Ian, Charlie Benante, Frank Bello och Jonathan Donais utgör dagens upplaga av bandet.

Under festivalens två dagar spelar 40 band på tre scener. Den fullständiga lineupen innehåller Anthrax, Kreator, Behemoth, At The Gates, Overkill, Abbath, Candlemass, Misery Loves Co, Ihsahn, Obituary, Amorphis, Sportlov, Destruction, Dark Tranquillity, Vader, Avatarium, Holy Moses, Sikth, Aborted, Vallenfyre, Firespawn, Myrkur, Mantar, Ice Age, Dr Living Dead!, Bömbers, Sister, Frantic Amber, Gadget. Forever Still, Mass Murder Agenda, Altair, Arkaid, In My Embrace, Luftslott, Man Machine Industry, Puteraeon, Serpent Omega, Terminal Function och Tyranex. 

Biljetter finns att köpa på www.eventim.se/.

Mer info finns på www.geflemetalfestival.se.

Relaterade artiklar