Edward Sharp And The Magnetic Zeros – Person A (Albumrecension)

Indie-folk giganterna Edward Sharpe And The Magnetic Zeros från soliga Los Angeles tog världen med storm med deras tralliga må-bra anthem Home 2008. Detta är långt ifrån ett dåligt band, men det är uppenbarligen svårt att toppa en sådan massiv hit utan att känna sig och bli betraktade som one hit wonders. 

Annons 

 

Bandet tuggar på med en hög lägstakvalité, men jag får ingen wow-känsla över nya albumet Person A. De har strukit Edward Sharpe från albumomslaget och bekräftar att han ändå inte var en karaktär, så varför inte bara döda honom. Har detta en påverkan på soundet måntro?

Jag tänker mig att detta album passar som bakgrundsmusik en lugn och sen sommarkväll drickandes rödvin och bara umgås med några nära vänner. Det är ingen musik du tränger dig längst fram att se på en festival, utan mer sitter i gräset flera meter back vid sidan av scenen och diggar till. 

edwardperson

Skribent: Philip Almén
Bästa låt: Wake Up The Sun
Låter som: Band Of Horses och Local Natives, fast folkligare
Betyg:

RB-Betyg-7_10

Relaterade artiklar