Monsters Of Rock Söderköping 2016

För att hålla den svenska musikscenen levande så behövs både mindre lokala arrangemang likväl som de stora festivalerna. Lördagen den 9e april anordnades Monsters of Rock i Söderköping med tre lokala band från orten. Arrangemanget hölls i de gamla anrika lokalerna på Söderköpings brunn. Det blev en bra uppslutning och biljetterna var slutsålda. Det var tre lokala band som spelade: Lizzie Boys, Distortion och Me(n)tal Keys.

image

Först ut på scenen var Lizzie Boys och som namnet avslöjar så är det ett rent tributeband till Thin Lizzie. Coverband är jag inte själv speciellt förtjust i,de har en funktion att fylla när det gäller att hänga med vänner ,njuta av några bira och ha en skön bakgrundsmusik. Lizzie Boys avverkade Thin Lizzys hits,helt klart cred för duktiga musiker men jag själv blir uttråkad efter en stund och slutar att lyssna aktivt på musiken. De som var på plats njöt dock av giget.

Nästa band ut på scenen var Distortion. Ett band med ett tyngre sound ,skitiga hårdrocksriff ligger i musikväggen som harmonierar väl med sången. De kör ett klassiskt sound som ändå har en hård edge och de blandar covers med eget material. Dock låter de så mycket bättre i sitt egna material,där kom bandkänslan fram och de kändes betydligt säkrare i kläderna när de körde sina egna låtar.

3e band ut på scen var Me(n)tal Keys. För mig personligen var de kvällens surprise. Ett band med eget material och soundet ligger i den hårdare genren. Sköna gitarriff som ligger skönt mot trumgången och sången lyfts utav skillade musiker som visar spelglädje.

Per Sallerbäck har en väldigt bra röst och mellan varven får jag vibbar till Kai Hansen.

Det här var bandet som vågade röja loss på scenen vilket naturligtvis gör det visuellt roligare för publiken. Det fanns en röd tråd genom hela setet så det var bara att luta sig tillbaka och njuta.Det fanns ett bra mellansnack som presenterade låtarna och inspirationen till dom,det blev en resa att följa som blev intressant.

Summa summarum så var det en trevlig tillställning ,mycket folk och en bra atmosfär. Musik finns på olika nivåer,en del band har drivet att gå ”all in ” och verkligen satsa på musiken och bli ett stort namn,andra nöjer sig med att stanna på lokalnivå och ha det som en hobby på sidan om med vanliga jobb och familjeliv. Det är helt klart bra alternativ vilket man än väljer. Båda sorterna finns och behövs för att musikscenen ska hållas levande. Arrangemanget var bra ordnat i fina lokaler med bra ljud,folket som var där fick det de ville ha en skön kväll med musik,bira och goda vänner.

 

Recensent och Fotograf: Christina Wernersson


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar