Mustasch inviger ny hårdrocksklubb på Hugos i Norrköping

Nattklubben Hugos i Norrköping startar ett nytt klubbkoncept, "Klubb Decibel" som är en satsning mot hårdrockspubliken. De startar upp det hela den 8e april med en stark bokning med Mustasch och som förakt spelar Norrköpingsbandet "SkurK".

Annons 

 

Tanken med konceptet är att de ska köra en rockskväll en gång i månaden samt under sommaren finns tanken om en minifestival på deras uteveranda och en större satsning under stadsfesten i Norrköping som heter Augustidagarna. Deras konceptet är att bli en familjär klubbscen med både stora headlines och mindre akter, allt för att få en bra mix på scenen. Det ska vara en scen som ska locka rockpubliken i området. För att ge det där lilla extra vill de också skapa olika samarbeten så att baren och maten blir spännande. Den första klubbkvällen har ett samarbete med Jack Daniels, ett stort märke inom hårdrocksstilen. De som handlar en Jack Daniels kommer också att få en goodiebag från företaget.

Det finns också en idé om att köra ett koncept med ”Open mic” där den som känner sig hågad ska kunna gå upp på scenen och spela och sjunga. Det är inte frågan om ett kareoke-tänk utan mera som en jamsession.

Bakom konceptet är två killar som är starka profiler inom musiklivet i Norrköping. Det är Fredrik Lawegren och Johan Söderhjelm som kommer att sköta det hela.

Helt klart är att Norrköping med omnejd behöver en stark hårdrocksscen och de här två killarna är inga duvungar i branschen utan de vet vad de ger sig in på.

Fredrik har bland annat anordnat rockkvällar på Blå Huset och Tegelvalvet, Johan är medlem i banden Haunted by Destiny, Sonic Surf City och Nifters vilket är välkända band i Norrköpingområdet.

Nästa klubbkväll är spikad till den 6e maj då bland annat Year of the Goat och Insomnia kommer att spela. Det känns som att de har hittat ett tänk som kan få bra framgång och jag hoppas verkligen att hårdrockspubliken kommer att sluta upp när klubbkvällarna kommer att köras.Likväl som de stora arenorna behövs så behövs också de mindre klubbscenerna för att den levande musikscenen ska leva i Sverige,det är viktigt att stödja sådana här evenemang om vi ska kunna behålla en levande scen.

Klubb-Decibel-8april-Mustasch

Aktuellt: Klubb Decibel invigs 8 april 2016
Plats: Hugos Bar / Norrköping
Band: Mustasch (support: SkurK)
Eventinfo: Facebook.com

Skribent: Christina ” Stina ” Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar