ÖREBRO RAWK-KLUBB 3.0

ÖREBRO RAWK-KLUBB arbetar vidare med att sätta rocken på den inhemska kartan. Det är en mycket välarrangerad rockklubb som nu genomför sin tredje klubbkväll. 

Det är lördag och jag promenerar upp på stan i Örebro. Efter en längre tid ifrån staden så ska det bli väldigt roligt att få undersöka rockscenen här igen. Chris Adam Hedman-Sörbye och Isak Snow såg ett hålrum och startade ÖREBRO RAWK-KLUBB för att fylla det. Det slår mig när jag kommer in i lokalen att dom har haft helt rätt och att behovet fanns där. Redan innan det drar igång så är det folk i lokalen, det är inte många men fler än jag förväntade mig.

END OF GRACE

Artikel_Thehawkins

Kvällens första band är END OF GRACE. De vadar i sirap när de försöker att få publiken att reagera. Det går segt, väldigt segt. Bandet tappar udden något men gör ändå ett okej gig trots nära noll respons från publiken. Det känns som om END OF GRACE fortfarande letar efter vilka de är på scenen. 

Det oroar mig dock att det är så väldigt dött från de som kollar. De är ju ändå här tidigt för att se banden spela, eller?

I pausen mellan banden så börjar det att trilla in en hel del mer publik och jag noterar många som har NORMANDIE-logga på sig. Detta är ett okänt band för mig men dem verkar dra publik och ha ett genuint stöd av Örebroarna. Oron att publiken skall fortsätta vara likstel lägger sig något och jag börjar se fram mot att upptäcka ett nytt band.

NORMANDIE

Artikel_Thehawkins

NORMANDIE entrar scenen och det första som slår mig är hur seriöst sound de har. Det känns inte långt bort ifrån SMASH INTO PIECES vinnande sound även om det inte inte alls är samma musik. NORMANDIE gör ett strålande gig med ett mycket bra driv och det känns unisont och samlat. Detta är överraskande bra!

SPANA IN BILDERNA FRÅN NORMANDIE SPELNINGEN HÄR.

Min gissning är att det inte tar lång tid innan vi hör mer av dessa killar på radion och med en kommande Englands-Turné runt hörnet så kommer NORMANDIE's liveshow bli ännu starkare. Detta är ett band som jag ser fram emot att se igen.

WITH HEAVY HEARTS

Artikel_Thehawkins

Folk fortsätter att strömma in och det är riktigt bra med folk lagom till att WITH HEAVY HEARTS kliver på scenen. De har ett ganska typiskt svensk metalsound och det är bra. Faktiskt riktgt bra och jag diggar helhjärtat när jag kommer ut ur fotodiket. 

Det är riktigt tight och fylligt och det är ganska skönt drag. Det är lätt kvällens mest stabila band och dem håller sin position väldigt väl. 

SPANA IN BILDERNA FRÅN WITH HEAVY HEARTS SPELNINGEN HÄR.

SMASH INTO PIECES

.Artikel_Thehawkins

SMASH INTO PIECES är ett älskat band hemma i Örebro. De drar alltid massor med publik och har ett stort stöd här. Det är inte konstigt att de väljer att antingen börja eller att avsluta sina turnéer på hemma plan. Det är startskottet för turné denna gång och dessutom live-premiär för ett gig där trummorna spelas av The Apocalypse DJ istället för Isak Snow.  Det är en visuellt rolig gimmick och förmodligen så kommer det fungera då det sticker ut något samt blir en väldigt tydlig ikon för bandet. Jag hade nog föredragit något som känns mindre som en skapelse av ett skivbolag och där jag kan se ett ansikte men det blir spännande att se hur The Apocalypse DJ tas emot av fansen. Jag tror att det är ett vinnande koncept. 

SMASH INTO PIECES är tyvärr övertända inför öppningen och de exploderar i lite olika riktiningar och hoppar runt okoncentrerat på scenen till en början. Det tar ett litet tag innan de hittar tillbaka till vad SMASH INTO PIECES oftast är; en väldigt väloljad och inövad maskin.

Det är såklart långt ifrån dåligt men jag har sett SMASH INTO PIECES betydligt mycket stadigare på scenen än så här.

Nu ser jag ser fram mot ROCKBLADETS 5-ÅRS FESTGÖTA KÄLLARE på lördag 30/4 då SMASH INTO PIECES återigen kan få visa hur bra dem är som helhet.  

SPANA IN BILDERNA FRÅN SMASH INTO PIECES SPELNINGEN HÄR.


 

ÖREBRO RAWK-KLUBB Officiella FACEBOOK

TEXT & FOTO: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)

 

Latest posts by Torbjörn Skogsberg (see all)

Relaterade artiklar