Premiärkväll på Klubb Decibel med Mustasch och Skurk

Den 8e april öppnades dörrarna för första gången för Hugos nya klubbscen, Klubb Decibel. De öppnade starkt med en bokning av Mustasch och Norrköpingsbandet Skurk. Stämningen var bra, trevlig och serviceminded personal. Bra publik som ville njuta av bra musik, med andra ord det som man kan kalla en bra Rockerkväll!

IMG_0002 (1) kopia

Tänket de har bakom klubbscenen är absolut bra och med den ledning som sitter för den nya rockklubben så har Hugo absolut alla komponenter för att det ska bli en succé. 

Klockan 23.00 äntrade Norrköpingsbandet Skurk scenen. Att det var en hel del fans på plats gick inte att missa genom att se alla tishor med deras logga på. De spelar en stonerinspirerad rock men utan att bli för flummiga med uberlånga låtar och en massa konstiga solon.  Det här låter rått och skitigt men på ett positivt sätt, det är den där råa och skitiga känslan som ger en positiv och bra vibb. Sångaren Danne har en väldigt bra nerv i rösten, den där nerven som får synapserna i hjärnan att dallra. Han har ett brett register som går från en skitig altstämma till en skön tenor. Musikaliskt är de tajta och scenspråket är väldigt avspänt och opretentiöst. När de gick på scen så körde de en gimmick med baclavamössor på och ja kopplingen till den är förstå : Skurk! De har ett bra mellansnack där det blir en dialog mellan publik och bandet.

Låten Silvertejp klistrar sig fast i huvudet, textraderna sitter med gaffa i huvudet och det var absolut ett av deras starkare låtar.

Bandet har ännu inte släppt någon platta men 4 demos ligger ute på youtube. Texterna är starka och det finns textrader som sätter sig direkt i huvudet. Låt nummer tre, Baptized var en låt som gick direkt in i hjärtat och ja, det var bara att luta sig tillbaka och njuta av en mycket bra spelning. Det här bandet hoppas jag att vi får se betydligt mer av och jag hoppas på att de så småningom kommer att släppa en platta!

BetygRB-Betyg-10_10

Strax efter midnatt kliver Mustasch på scenen, i dagsläget är de så pass välkända på den Svenska rockscenen så någon närmare presentation utav bandet behövs inte! Det är ju inte bara i Sverige de är välkända, trogna fans både från Bulgarien och Tyskland hade åkt till Norrköping enbart för att komma och se Mustasch inviga den nya klubbscenen. Det fanns många bandtishor i publiken och en del dedikerade fans med loggan tatuerad. Det är bra med folk och stämningen är bra. förväntan ligger i luften och de ger publiken precis det som de ville ha, en bra show med många av deras hits – kul mellansnack och bra energi.

De börjar spelningen med låten Testorone och publiken är med direkt, händerna ligger i luften och det sjungs med. Ralf Gyllenhammar har absolut en mäktig pipa och hans röst harmonierar väl mot ljudväggen av skickliga musiker. När Thank You For The Demons går igång tänder publiken ett snäpp till. Mustasch är en enkel och okomplicerad rock som det är svårt att inte falla för. Det är skitiga riff i bakgrunden som lyfter sången. Det som gör Mustasch så jäkla bra är att de visar upp en sann spelglädje och att det syns att de har förbannat kul när de lirar och sånt smittar av sig på publiken.

BetygRB-Betyg-10_10

Summa summarum så var det här en väldigt lyckad premiärkväll och förhoppningsvis kommer Klubb Decibel att fortsätta i samma anda! Nästa klubbkväll blir den 6e maj.

Bildgalleri – Skurk

Bildgalleri – Mustasch

 

Skribent: Christina ”Stina” Wernersson

Fotograf : Alexandra Djenfer

Relaterade artiklar