PVRIS – TILLBAKA I SVERIGE, DENNA GÅNG SOM HEADLINE

Det amerikanska bandet gjorde sin debut i Sverige under förra hösten när de fick vara förband åt Bring Me The Horizon. Sedan dess har deras karriär ökat med stormsteg och nu kom de tillbaka till Sverige, denna gång som headline istället för förband.

Annons 

 

Jag kommer ihåg hur tagen jag blev utav Pvris senaste spelning och framför över sångaren Lyndsey Gunnulfsens röst. Man skulle väl egentligen kunna säga att dem är en blandning av Halestorm och Paramore, men med aningen lite mer styrka i rösten, om man får uttrycka sig så.

Först måste jag säga att jag tyvärr missade förbandet Bones, och av vad jag fick höra så var det min förlust. Även dem var ett tjejdominerat band som ska ha varit fantastiska, så jag får bara hoppas på att dem kommer tillbaka så jag får chansne att se dem på riktigt. Dock måste jag erkänna att jag blev en aning besviken när de klev upp på scenen på Klubben, under Fryshuset. Trots ett enormt engagemang och stöttning av publiken så kändes det inte som att dem tog för så sig mycket av scenen som de hade kunnat gjort. Jag verkade dock vara denna enda med denna tanke då resterande publik både skrek, och även vissa, grät av glädje. Trots att majoriteten av publiken var av den yngre generationen så var det ändå en och en annan förälder som stod längre bak och gungade med i takt med musiken. Med detta sagt så skulle man kunna säga att dem har en bred målgrupp då det även var ett och annat "äldre" par som även dem stod och gungade med i låtarna. 

Det var en bra och härlig stämning under hela spelningen och precis som de flesta band körde de på sin ”sista låt” innan de gick ut, för att sen komma tillbaka till publikens jubel. Därefter körde de ytterligare tre låtar, och vid denna tidpunkt så började Lyndsey äntligen ta för sig av scenenen och agerade som den rockstjärna hon är. Detta tyckte verkligen gjorde hela konserten och hade hon gjort det sedan första början så hade det varit helt fläckfritt. De bjöd bland annat på sin nyaste singel You and I innan de sen avslutade med superhiten My house. 

Summan av kardemumman så anser jag att det var en härlig kväll, trots att jag hade önskat att det hade hänt lite mer på scenen. Men dem är ju bara i början på sin karriär och jag tvekar inte en sekund på att dem kommer slå stort då hon har en stämma som är änglalik. Så har ni inte lyssnat på detta band än, gör det. 

BILDER – PVRIS – KLUBBEN

SKRIBENT & FOTO: Jessica Alsterblad (jessica.alsterblad@rockbladet.se)
KONSERT: PVRIS
ARENA: Klubben / Fryshuset / Stockholm
DATUM: 2016-04-17
RB-Betyg-8_10

BANDFAKTA – PVRIS

MEDLEMMAR
Lynn Gunn
| Guitar/vocals/keys
Alex Babinski | Guitar/keys
Brian MacDonald | Bass/keys

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Relaterade artiklar