Smash Into Pieces avslöjar sin nya medlem och släpper ny singel

Idag släpper Smash Into Pieces sin nya singel “Let Me Be Your Superhero”, en låt som banar väg för en ny era, ny live show och en ny medlem.

Annons 

 

För en vecka sedan, på självaste 1 april, så släpptes nyheten att trummisen Isak Snow lägger trumpinnarna på hyllan och hoppar av Smash Into Pieces. Det var inget skämt, utan en av de få sanningarna som fick se dagens ljus. Samtidigt sa de att de funnit en ersättare, så nu var många med mig nyfikna på vem denne person skulle vara. Så jag tog kontakt med Per och Chris för att reda ut detta. Jag passade även på att fråga lite om den nya singeln, deras förväntningar på Stockholmsgigget på Rockbladets 5-årsfest den 30 april.

Er trummis Isak har nu valt att sluta, vad är er reaktion på det?

Per: Det är jättetråkigt att Isak lämnar bandet men det är absolut inga hard feelings oss emellan. Isak kommer fortfarande jobba aktivt som bokare för Smash into Pieces så vi kommer säkert ha daglig kontakt i fortsättningen också. Men vår ersättare är ingen man säger nej till, så jag förstår Isaks beslut.

Ni har nu en ny medlem på gång, vad kan ni avslöja om denne?

Chris: Han är anledningen till att Smash into Pieces finns och startade hela projektet kan man säga. Han har varit med oss i kulisserna hela tiden men har nu valt att kliva fram.

Ni släpper en ny singel “Let Me Be Your Superhero”, vad handlar den om? Vad kom inspirationen ifrån?

Per: Den är till största del skriven av vår nya medlem och är en vädjan från honom kan man väl säga. Budskapet handlar mycket om tillit och tro..

Ni är ute på turné och spelar på många ställen runt om i Sverige, om det ryktas om en helt ny liveshow, kan ni berätta lite om det? Vad kan fansen förvänta sig att se?

Per: Jaaa, vi turnerar nästan lika mycket som Jehovas vittnen i vår :)… vi kommer nästan hem till din dörr och knackar på för att övertyga dig med hjälp av musik.. och massa teknik och pyro 🙂

Hur påverkas ni av medlemsbyte så här nära inpå turnén?

Chris: Samtidigt som det är sorgligt att Isak lämnar så är det väldigt inspirerande med en förändring också. Vi har nog aldrig repat så mycket som vi gjort nu för att få hela showen att flyta bra. Ska bli sjukt kul att visa upp!

Ett av turnéstoppen är här i Stockholm och på Rockbladets 5-års-jubileum tillsammans med två ytterligare band, hur är era förväntningar inför det giggen? Kommer ni bjuda på något extra där?

Chris: Eftersom vi delar scen med lite fler akter den kvällen så är ju tiden inte obegränsad . Så vi tänker utnyttja den väl och gå all-in från start och bara öka sen 🙂 

Har ni något ni vill säga från hjärtat till Rockbladets läsare?

Per: Jag skulle vilja tacka både Rockbladet och läsarna för den fantastiska support vi fått från er genom åren! Hoppas vi ses 5-års jubileumet så ska vi tacka varenda en personligen, ha ha.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Smash Into Pieces
NY SINGEL: Let Me Be Your Superhero
RELEASEDATUM: 2016-04-08
SKIVBOLAG: Gain / Sony Music Entertainment
 

Relaterade artiklar