Soundclouds guldkord – Del 3

För tre veckor sen presenterade jag konceptet av mina guldkorn på Soundcloud. 

Efter lite påskledighet och mitten på första arbetsveckan därefter är det dags för del 3 i denna följetång. Det första bandet jag hittade på New & Hot under kategorin rock var kaxigt punkiga Black Honey och deras låt Just All My Pride. För er som gillar Paramore men med en mindre poprock/pop-punk-stämpel så är detta ett perfekt band. Låten är tight och rivig från start med explosiv dynamik, medryckande från första sekund. 

 

När jag snubblade över SUNDRONES kände jag direkt att fler band borde låta så här. Det är ett skitigt, punkigt, skrikigt, känslomässigt och rivigt sound som tar mina tankar till Nirvana's debutalbum Bleach. Men undantaget görs bara i denna låt, där den andra låten som finns att hitta på deras profil är mycket lugnar – men med samma punkiga rivighet i sången. 

Om man gillar indie som låter lite som Foals skaffat sig ett kärleksbarn med Matt Corby är detta perfekt. Det är drömsk och svepande indie-rock, med sampade beats och clean elgitarr. Ljudlandskapen är stora, men lättlyssnade och avslappnande.

 

Kaleo är i min mening ett makalöst bra band från det lilla landet Island. Med samma originella approach som sina landsmän i Sigor Rós tacklar de rock med en blandning av rockens bästa subgenrer. Det är folkligt, svängigt och intensivt utan att vara för "hårt". Kvartetten kommer med stor sannolikhet erövra Europa och resten av världen successivt om kvalitén fortsätter så här.

 

Relaterade artiklar