Soundclouds guldkorn – Del 4

Soundcloud har länge varit ett sätt för mig att upptäcka ny musik vid sidan av Spotify. Här, liksom på Youtube, finns många guldkorn från främst från oupptäckta talanger som är ivriga på att ett skivbolag ska upptäcka dem. 

Nu är vi inne på del 4 av ny rockmusik som berör mig och som jag anser att ni borde hålla både öron och ögon öppna för. 

Först ut är Hotel On Mars från Wales. Långt ifrån tonårsaktiga i både ålder och sound pumpar de ut högoktanig punk och britrock med en stilsäkerhet av ett kvalitétsband. Outrot till låten Sentinel är rivigt och intensivt och live kan jag tänka mig att låten är ett kaos av cymbal-crashar och vrål tills det känns som PA-systemet ska sprängas. Detta band är ett måste att testa på!

Så uppfriskande med kaxiga och sköna brudband. White Lung från Vancouver i Kanada är en kvartett bestående av tre headbangande kvinnor och en man med rakbladsvassa riff – Du kommer flyga tillbaka i stolen av det skitiga distinkta soundet. Anrika Rolling Stone Magazine ansåg att bandets andra album Sorry var bland det årets 10 bästa album. Det säger väl allt?

Synd att de lagt ner. Killarna från norrort i Stockholm som kallar sig Mr. Mirage är en ren homage till jazz, blues och britrock. Utmärkande är Jonas gudomliga teatraliska röst och gitarristens Dylans känsla för att inovativt kopiera och komponera blues-licks. Om ni återförenas, hojta, okej?

Skribent: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)

Relaterade artiklar