Subztain – Brothers by Choice not by blood

Subztain är ett band från Stockholm som absolut har en bra framtid för sig på den svenska rockhimlen. 16e april hade de sitt releaseparty för skivan Brothers by Choice not by blood.

Annons 

 

Om man öppnar albumomslaget har de även skapat ett litet trevligt spel att spela med sina bröder och systrar ihop med några goa bira! Självklart passar plattan ypperligt att spela när Subztainspelet spelas!

De har producerat och släppt plattan själva. Musiken är en enkel och okomplicerad hårdrock som är lätt att falla för, texterna är starka och sången harmonierar väl mot väggen av duktiga musiker. Plattans andra spår Prepare to go to war har fått gästspel utav Claire Cunningham från Thundermother.

Musiken har många sköna gitarriff som ger den där bra gåshuden, Andreas Morling har en röst som går rakt in i hjärtat och får synapserna i gungning. Det är helt enkelt hårdrock när den är som bäst!

release publikTiteln på albumet är dels en hyllning till Andreas kusin som tyvärr dog för ca 3 år sedan och som hade en tatuering med just texten Brothers by choice not by blood. Andreas tyckte texten talade om vad Subztain är, ett brödraskap utan blodsband. Texterna handlar väldigt mycket om just en brödraskapsförening men det är ändå texter som går lätt att relatera till. Alla vill vi ha vänner som finns där i både bra och dåliga stunder, de där vännerna som man räknar in som bröder och systrar! Det här är absolut en bra platta som kommer spelas flertalet gånger!

Från början hette bandet Subtopia men det visade sig att det namnet var varumärkesskyddat och då blev det ett byte till Subztain. Det var en lek med ord från engelskans ord för substans och efterklang och ha musik med bra substans och en bra efterklang har de här grabbarna verkligen lyckats med.

14e maj påbörjar de en videoinspelning med låten Prepare to go to war och Claire från Thundermother kommer även att medverka på videon. Tanken för den närmsta framtiden är att de vill ut och spela så mycket som möjligt och sedan skriva nya låtar till en ny platta.

brothers-by-choice-not-by-blood

Subztain:
Sång: Andreas Morling
Gitarr: Marcus Wahlström
Bas: Fredrik Isaksson
Trummor: Dennis Karhu
Plattan får RB-Betyg-9_10

Skribent: Christina ”Stina” Wernersson

Relaterade artiklar