Sverigeaktuella Volbeat släpper nytt album

Multiplatinasäljande Volbeat är tillbaka med sitt sjätte studioalbum ”Seal The Deal And Let’s Boogie”som släpps den 3 juni. Första låten släpps idag och är titulerad ”The Devils’ Bleeding Crown”. Albumet är producerat av långtida samarbetspartnern Jacob Hansen och co-producerat av Michael Poulsen och Rob Caggiano.

After months writing and recording, we’re thrilled to finally be able to unleash Seal the Deal & Let’s Boogie into the world. Play it loud!” – Michael Poulsen

Under veckan har ledtrådar om albumtiteln spridits via spellistor som listades i bandets sociala medier och deras fanforum Rebel & Angels. Efter att hängivna fans lyckades lista ut albumtiteln låste de upp förhandsordern och avslöjade albumomslaget på bandets hemsida. Samtidigt släpptes även en teaser för albumet och lyric video för ”The Devil’s Bleeding Crown".

Seal The Deal  And Let’s Boogie” följer upp supersuccén ”Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” från 2013 och tog sig rätt in som #1 på albumlistorna i Kanada, Norge, Danmark och en nådde platina i Sverige. Albumet nådde även upp till en topp 10 placering på Billboard 200-listan.  Gruppen nominerades 2014 till en Grammy Award för ”Best Metal Performance” för låten ”Room 24” som var ett samarbete med landsmannen King Diamond.  Föregående album ”Beyond Hell/Above Heaven” har nått otroliga 1,5 miljoner sålda exemplar sedan releasen 2010 och nådde dubbel platina (!) i Sverige.  Totalt har Volbeat sålt över 3,5 miljoner album världen över.

Bandet kommer till Sverige i sommar för att spela Monsters of Rock tillsammans med Black Sabbath och kommer även att vara en av huvudakterna på årets upplaga av Bråvalla festivalen i Norrköping.

Relaterade artiklar